Fyllda chokladbollar

alla hjärtans dag
Hej härliga onsdag. Här har det nästan känts som vår i luften idag! Med 7 varma grader och en sol från en klarblå himmel. Men än har vi en hel massa snö kvar, som garanterat inte försvinner i första taget. Men jag har ingen brådska med våren. Jag tycker det här är fint. Jag gillar vintern.
I morgon är det ju alla hjärtans dag. Och jag kunde inte låta bli att bjuda på ännu ett recept som passar denna högtid. Det här är så lättfixat att ni hinner göra det i morgon, utan problem. För jag pratar fyllda chokladbollar, mina vänner. Chokladbollar hinner man alltid göra! Och dagen till ära har jag fyllt dom med nougathjärtan. Fint va?
Ett perfekt pyssel att göra tillsammans med barnen, eller sin älskling i morgon!
alla hjärtans dag
Nu är det superduper-dags att åka och hämta upp barnen efter fritids och förskola. Axel har träning på onsdagar, så då behöver vi komma hem i skaplig tid så han hinner äta kvällsmat i lugn och ro innan det är dags att åka. Själv ska jag på styrelsemöte i föräldraföreningen ikväll, sen tänkte jag åka till gymmet och dra av ett intervallpass. Så tur att förmiddagen varit ganska lugn här hemma, för eftermiddagen och kvällen blir fullspäckad känner jag.
alla hjärtans dag
Jag utgår alltid efter mitt klassiska recept på chokladbollar. Sedan tillsätter jag olika smaker efter vad för recept jag vill skapa. Idag valde jag som sagt att fylla dom med nougathjärtan (ni vet sådana som man kan köpa i en hjärtformad ask..) Men du kan såklart fylla med vilken choklad du helst föredrar.
 
Fyllda chokladbollar:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
3 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
3 dl havregryn
2 msk kallt kaffe
nougathjärtan
Vispa smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt sedan kakao, vanilj, havregryn och kaffe. Fortsätt vispa tills smeten går ihop helt.
Tag en klick chokladbollssmet och lägg ut i handen, platta till. Lägg i ett hjärta och forma smeten runt chokladbiten. Upprepa med resterande chokladbollssmet.
Rulla i pärlsocker, kokos, strössel eller frystorkad frukt.
Förvara i kylen.
 
Har ni också börjat få vårkänslor hos er? Eller är det fortfarande vinter?

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mimmie
5 år sedan

Mums så gott! Ha en fin alla hjärtans dag vännen!

trackback
5 år sedan

[…] några veckor sedan såg jag ett ljuvligt inlägg hos Linneas skafferi med just chokladbollar. Detta var lagom till Alla Hjärtans Dag och hon hade fyllt […]

Lisa
Lisa
5 år sedan

Tack för en fin blogg!! Var kan man köpa frystorkad frukt?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Lisa
5 år sedan

Det brukar finnas i vanliga mataffärer. Vid strösslet 🙂

Alla hjärtans dag tårta

Nästa inlägg

Alla hjärtans dag-tårta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x