Alla hjärtans dag-tårta


Hej tisdag. Här bjuder denna härliga februaridag på strålande sol! Helt fantastiskt! Jag ska jobba undan det som absolut måste göras nu, sen tänkte jag ta med mig Axel och hunden ut på en promenad. Det är liksom för fint väder för att sitta inne en dag som denna! I början av januari gjorde jag en planering av vårvinterns alla temadagar. Och då kändes alla hjärtans dag så otroligt långt bort. Men vet ni, det är ju redan på torsdag!! Hur galet är inte det! Så idag tycker jag det är på sin plats med ett litet tips, nämligen en superenkel och god alla hjärtans dag-tårta.
Inspirerad av de hundratals number cakes jag sett på sociala medier de senaste åren, tog jag och gjorde en fin, hjärtformad kaka. Och av de spillbitar som blev gjorde jag den här lilla hjärtbakelsen. Så vill man inte göra en stor, kan man såklart göra fler små!

Som vanligt har jag gjort min egna lilla variant. Jag valde att göra en helt vanlig rulltårtsbotten och stansa ut mina hjärtan ur. Det är snabbbakat och går enkelt att göra så här när alla hjärtans dag ligger mitt i veckan. Fyllningen, som består av en hallonfrosting kan ni utan problem göra i morgon och bara förvara i en spritspåse i  kylen.
Vi kopplar ofta ihop alla hjärtans dag med rosor. Men jisses vilket överpris det är på dom just nu. Köp hem något annat vackert istället, som tillexempel ranunklar. Så mycket vackrare än rosor, om ni frågar mig

Som ni kanske vet vid det här laget, så gillar jag temadagar. Jag tycker om att man får en anledning att fira lite extra. Mitt i vardagen. Jag kommer från en familj där vi alltid firar namnsdagar tillexempel. Har man möjlighet, då tar man en namnsdagsfika tillexempel. Livet består av så otroligt många många vardagar, så varför inte sätta lite guldkant på den liksom?

Den härliga hallonfrostingen till min alla hjärtans dag-tårta, den hittade jag recept på hos Camilla., från hennes recept på siffertårta. Och varför ändra på ett vinnande koncept då jag vet att hon gör grymt goda grejer!
 
Alla hjärtans dag-tårta med hallonfrosting:
3 ägg
1 1/1 dl strösocker
1 1/2  dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1/2 dl mjölk
 

Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Rör ihop de torra ingredienserna och vänd försiktigt ned dom med hjälp av en slickepott. Tillsätt mjölken och rör till en jämn, klumpfri smet.
Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt. Grädda mitt i ugnen i 250°C i 5-7 minuter.
Lägg ett nytt bakplåtspapper på köksbänken. Strö lite socker över. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret med ovansidan ned.
Lossa försiktigt bakplåtspappret som kakan gräddats på. Lägg plåten upp och ner över kakan och låt svalna något.
Skär ut två hjärtan ur bottnen. Gör antingen en mall av bakplåtspapper eller om du har något annat hjärtformat att utgå ifrån. Skär ut ett mindre hjärta ur det stora, så du får som ett ihåligt hjärta.
Hallonfrosting:
150 g frysta hallon
1 msk vatten
300 g färskost
100 g mjukt, rumstempererat smör
2 dl florsocker

Koka upp hallon och vatten. Passera de kokta hallonen genom en finmaskig sil. Låt svalna helt.
Vispa samman färskost och smör. Tillsätt sedan hallonmoset och rör tills allt blandat sig väl. Ha sist i florsockret och rör snabbt ihop allt med en slickepott. Ha upp i en spritspåse med valfri tyll.
Spritsa ut frostingen på ena bottnen. Lägg på den andra och spritsa ut mer frosting i fina mönster.
Dekorera med maränger, strössel, sockerkulor, vackra blommor, färsk frukt och godis.
Av de spillbitar som blev stansade jag ut hjärtan med hjälp av en pepparkaksform och gjorde små bakelser.
 
Kommer ni fira alla hjärtans dag på torsdag?

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla.L
Camilla.L
5 år sedan

Ja, vi kommer att fira Alla hjärtans dag på torsdag. Temadagar gillas här med och mina stora barn (17 & 23) brukar få sig en liten present på Alla hjärtans dag som de brukar uppskatta. Brukar laga något gott till middag samt så brukar det bli en efterrätt, denna gång en kladdkaka. Dock så brukar jag inte lyckas med att få den så kladdig som äldsta sonen vill ha det 😉 Jag hoppas att jag lyckas denna gång 😊

Almeida
5 år sedan

Det ser helt galet gott ut!

quorngryta, curry, vegan, vego

Nästa inlägg

Veckoplanering av mat- en typisk vecka hos oss

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x