ANNONS

Ugnsbakad aubergine fylld med paprikaröra, quinoa och ost

inlägget är ett annonssamarbete med Kockens kryddorvego, kockens kryddor

Det finns en fråga som jag starkt ogillar att få, för att jag helt omöjligt kan svara på den. Och det är vilken min favoiträtt är. Att arbeta med det jag gör, och inte ha en maträtt som är ens favorit känns lite konstigt. Men, receptet jag ska dela med mig av idag, det är min favorittyp av mat. Jag älskar sådan här slags mat. Ugnsbakad aubergine fylld med paprikaröra, quinoa och ost. Kryddad med oregano, basilika och persilja. Sedan toppad med sesamfrön. Gott tillsammans med en härlig sallad som en vegetarisk huvudrätt, som del av ev stor härlig buffé, eller leta reda på riktigt små auberginer och servera dom som förrätt!

 vego, kockens kryddor

I Sverige har vi ju historiskt varit ganska rädda för att krydda. I min mormors husmanskost används salt, svartpeppar och vitpeppar. Och på sin höjd lite buljong. I sig inget fel med det, jag älskar min mormors mat. Men det verkar som om vi fortfarande kryddar rätt så försiktigt här hemma. Vilket är synd, för kryddor lyfter ju verkligen maten!
Jag älskar att blanda både torkade och färska kryddor. För att de har så olika egenskaper. Som persilja, den tycker jag gör sig allra bäst som färsk, medan oregano har en mycket mer intensiv smak som torkad. Just torkad oregano används mycket här hemma i Sverige i rätter som pastasås och såklart den klassiska, på pizzan. Men jag älskar att använda oregano i andra rätter också. Kockens ekologiska oregano har verkligen massor med smak och går otroligt fint ihop med paprikasmaken i röran! Jag använder gärna  ekologiska kryddor i maten och tycker det är så bra att Kockens har ett sådant stort utbud av ekologiska kryddor. Dessutom gillar jag burkarnas utformning, där det sitter en etikett på locken som säger vad burkarna innehåller. Så fiffigt!vego, kockens kryddor
Man kan ju omöjligt låta bli att längta till sommarens alla grillkvällar när man skapar ett sådant här recept. Idag fick jag ugnsbaka min aubergine, men i sommar, då åker dom på grillen, vilket ger ytterligare smak åt maträtten!

 vego, kockens kryddor

Jag har smulat ner fetaost i quinoan, men du kan ta den ost du gillar allra bäst. Getost, smakrik prästost, parmesan. Whatever rocks your boat!
Ugnsbakad aubergine fylld med paprikaröra, quinoa och ost 4 st:
2 medelstora auberginer
olivolja
saft från 1/2 citron
salt
500 g grillad paprika
3 dl solroskärnor
1 näve färsk persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
citron
salt
2 port quinoa
innankråmet från den bakade auberginen
3 tsk Kockens ekologiska basilika
3 tsk Kockens ekologiska oregano
150 g fetaost (eller annan, smakrik ost)
valfri grön sallad
kockens svarta sesamfrön
färsk persilja
Dela auberginen på längden. Blanda samman olja, citron och salt. Pensla detta på auberginen, Lägg på en ugnsplåt och baka längst ner i ugnen i 180°C i cirka 35 minuter.
Mixa undertiden samman grillad paprika, solroskärnor, färsk persilja och vitlök. Ringla i olivolja och fortsätt mixa en stund till.
Smaka av med citron och salt.
Koka quinoa enligt anvsningarna på paketet. Gröp ur auberginen men se till att hålla skalet helt. Blanda innehållet med kokt quinoa, basilika oregano och smulad/riven ost.
Fyll aubergineskalen med quinoaröran varvat med paprikaröran. Toppa med grön sallad, svarta sesamfrön och finhackad färsk persilja.
Vilken är din favoritkrydda?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
snabb middag, vardagsmat, lax i vitlökssås

Nästa inlägg

5 snabba recept med fisk

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x