5 snabba recept med fisk

snabb middag, vardagsmat, lax i vitlökssås

Idag har det varit en sådan där dag när jag verkligen fått balansera det här med att vara en närvarande förälder och att hinna med sitt arbete. Isac har varit dålig i helgen och haft över 39 graders feber sedan i fredags i stort sett. Även om han vaknade feberfri idag så är det ju alltid bäst om dom får vara hemma en dag och ladda upp batterierna. Så ingen förskola för Isac. På Axels skola är det tradition att grädda våfflor på våffeldagen, så det hade jag anmält mig till, för att sedan kunna åka hem och jobba resten av dagen. Men det var bara att övertala en lätt tjurig Isac att följa med till skolan och grädda en hel drös med våfflor till alla barn. Sen kom vi aldrig därifrån för att precis när vi var klara med allt, då kom Isac på att han hon också ville äta. Väl hemma kände jag lätt stress över det här samarbetet som skulle bli klart under dagen. Men det var inte riktigt läge att sätta Isac framför tvn, då han ju spenderat hela helgen i soffan. Så vi spelade ett par omgångar kort fram tills Axel kom hem med bussen. Då kunde jag äntligen passa på att jobba medan dom var ute och hoppade studsmatta. Sen var det dags att laga middag, ut med hunden och nu stjäl jag åt mig några minuter här vid datorn innan det är dags att få barnen i säng för kvällen. Men vissa dagar blir helt enkelt så här. Ett riktigt pusslande!
Idag tänkte jag tipsa er om 5 snabba recept med fisk. Fisk är så enkel mat att laga och passar fint både till vardag och fest.  Lax i vitlökssås passar perfekt att göra en stressig vardag, den tar inte ens 30 minuter att slänga ihop!

 

Nu är det nog fler än jag som längtar efter att ta fram grillen! Och då är det fint att göra fiskpaket. Perfekt att använda upp kokt potatis eller andra kokta rotfrukter om man har sedan tidigare middagar i veckan! Är rotsakerna redan kokta behöver fiskpaketen bara 20 minuter på grillen eller i ugnen!
fiskburgare lax torsk fiskbiffar
Som bekant så gillar ju jag biffar och burgare. Fiskburgare är inget undantag. Lättlagad mat som passar fint såväl en vanlig onsdag som på helgen! Servera med hamburgerbröd, med en stor sallad eller i tillexempel pitabröd! MUMS!fiskgratäng med blomkålsmos
En annan vardagsfavorit hemma hos oss är fiskgratäng. Klassisk husmanskost men här i en lite ny tappning. Som hela min familj verkligen brukar tycka om!
fisktacos mangosalsa
En fiskrätt som passar bra till helgen är ju fisktacos. Servera som hel middag eller varför inte som en enkel förrätt! Fisktacos med mangosalsa passar även bra att göra i mindre format och ha som ett matigt tilltugg på festen!
Puh, jag fick klart med hela inlägget innan det var dags för tandborstning och sagoläsning!
Imorgon hoppas jag på en lite lugnare dag, där allt är lite mer som vanligt!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
our weekend table, linneas skafferi

Nästa inlägg

#ourweekendtable

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x