Mango Curd

lemon curd, mango, påsk, dessert
Hello friends! Skiner solen hos er också? Här började dagen strålande fint för ena halvan av familjen, medan den andra fick en tuff start. Jag passade på att ta en promenad med hunden när familjen lämnat huset, så skönt att komma ut på morgonen och röra sig. Solen sken och det var bara helt underbart. Men stackars Sebastian hade haft en riktigt, riktigt tuff lämning på förskolan med en otroligt ledsen Isac. Som gråtit helt hysteriskt. Det skär ju verkligen i hjärtat. Tänkt, att efter 3 år på samma förskola är han fortfarande helt hysterisk ibland. Även om det som tur är inte händer allt för ofta nu.
Så idag har mammahjärtat och tankarna varit med Isac mer än vanligt på förskolan när jag jobbat. Men, jag fick ändå ordning på receptet jag velat dela med mig av till er under en längre tid nu. Ett recept som passar perfekt så här till påsk! Nämligen mango curd. Som lemon curd, fast på mango istället. Jag har smaksatt den med både apelsinblomsvatten och citron, vilket gör att du får en otroligt smakrik, blommig, fruktig och fräsch curd. Hur gott som helst!
 
lemon curd, mango, påsk, dessert
Jag har faktiskt två härliga recept här inför påsk som innehåller just mango curd, så jag tyckte det var bäst att liksom börja med det receptet. Mango curd passar precis som lemon curd perfekt till att ha som fyllningar i tårtor eller andra desserter, eller varför inte till dina tjusiga scones om du bjuder på afternoon tea i påsk. Jag och Sebastian pratade just om det igår. Man behöver ju inte alltid ställa till med värsta påskmiddagen för att man ska ses i påsk. En lättare lunch eller lite fika fungerar precis lika bra. Huvudsaken är att man får träffas.
lemon curd, mango, påsk, dessert

Mongo Curd:

400 g  mango i bitar
1 dl strösocker
saft från 1 citron
2 msk apelsinblomsvatten
1 msk maizena
2 ägg
2 äggulor
50 g smör

Lägg mangon, socker, citron och apelsinblomsvatten i en kastrull. Låt allt koka tills mangon är mjuk. Mixa helt slätt med en stavmixer. Tag av lite av mangopurén och rör ut maizena i det, häll sedan tillbaka detta i purén. Rör i äggen, ett i taget under konstant omrörning. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och låt purén sjuda tills den tjocknat. Rör hela tiden så att det inte bränns fast i botten. Sila purén genom en finmaskig sil. Ha i smöret och låt det smälta helt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer apelsinblomsvatten och citron. Häll upp på väl rengjord burk och låt svalna i kylen.

 
Håll utkik här framöver för fler härliga påskrecept!

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Natalie
Natalie
4 år sedan

Hej:) vart köper du apelsinblomvatten?

vego, kockens kryddor

Nästa inlägg

Ugnsbakad aubergine fylld med paprikaröra, quinoa och ost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x