När livet kommer emellan

smoothie med mango
Idag skiner verkligen solen från en helt blå himmel. Och jag tror det har varit årets varmaste dag med 15 grader eller något sådant. Så skönt för oss alla med lite härligt väder. Till och med den trötta hunden blir liksom pigg och sprallig av det här vädret!
Och jag drömmer mig bort till när man mer än gärna svänger ihop en smoothie bowl och äter på altanen till frukost. Axel har en kompis med sig hem från skolan och dom åt faktiskt mellis ute på trappen i solen, vi får ändå se det som ett steg i rätt riktning mot att vi snart kan njuta av både frukost, lunch och middag ute!
linneas skafferi

I somras var Isac lite piggare, när Sverige vunnit någon viktig fotbollsmatch.

Tyvärr har jag inte kunnat njuta av solen speciellt mycket idag. Som jag skrev på instagram i måndags så blev Isac dålig i fredags förra veckan. Med hög feber. Det gick över och han var tillbaka på förskolan i tisdags. Igår var som jag skrev en riktigt dålig dag för Isac, och det höll i sig hela dagen. På förskolan också. Även om dagen startar lite stökigt så brukar det alltid gå över. Men igår hade inget alls fungerat. Han ville inte med på utflykt, ville ingenting. I bilen på väg hem somnar han och när vi kommer hem kollar jag tempen och såklart har han över 38°c. Inte undra på att han inte ville vara med och gå på utflykt. Gissa om man känner sig som en dålig mamma som tvingat iväg sitt barn till förskolan när han egentligen inte var frisk!  Jag får så sjukt dåligt samvete och tänker att vilken jobbig dag han måste ha haft <3linneas skafferi

Mina fina killar som käkar glass på Astrid Lingrens Värld

Inatt blev han sämre och hade över 40°c hela natten. Sådär så ni vet när det osar feber ur munnen på dom? Sebastian förstod inte alls vad jag menade. Men jag tycker man kan känna på lukten om ett barn har feber. Vet att min mamma säger samma sak. Det luktar liksom feber. Så det blev till att ringa 1177 i morse och dom tyckte vi borde åka in. Han har klagat över ont i örat, varit kladdig i öronen och verkar liksom höra lite sämre också.
Jag kan säga att det blev en viljornas kamp. En 4 åring som inget hellre vill än att krypa tillbaka ner i soffan mot en mamma som gärna vill att en läkare tittar så att allt ändå är ok. Efter 15 minuters övertalning på parkeringen fick jag äntligen ur honom ur bilen, som slutade i att jag helt enkelt fick lyfta ur honom och bära honom in. Och det fungerade endast för att han var så dålig att han helt enkelt inte orkade streta emot.
Inne hos sköterskan gick det bra. Hon fick kolla i öronen. Men inte i munnen. Sedan fick vi träffa läkaren och då blev det bara kaos. Med ett barn som det krävs 15 minuters övertalning för att ens ta sig ur bilen, fungerar det inte att vara för burdus. Man lär liksom ta det lite försiktigt. Så vi kan väl säga som så att läkaren endast fick titta i öronen. Sen var det stopp. Och vi fick order om att sätta oss i väntrummet för att jag skulle försöka övertala Isac till att låta läkaren lyssna på hjärtat. Efter drygt 40 minuter gav jag upp. Då hade vi spenderat 2 timmar där och fick helt enkelt åka hem. Ingen övertalar Isac till något han inte vill. Så är det bara. Och utan att lyssna på hjärtat kunde tydligen inte läkaren göra något för oss. Vi fick komma tillbaka om han ändrade sig….
linneas skafferi

Någon mer som längtar efter lite sommar och soool eller!?!?!

Väl hemma åt han nötter, drack lite vatten och kröp ner under täcket och kollade på Bilar. Nu har han nog sovit 2 timmar ungefär. Trots att han sov i över 13 timmar i natt. Vi har varit väldigt förskonade. Barnen har haft lite förkylningar och någon sväng med magsjuka. Men det är liksom allt. Därför blir man extra orolig när dom är sjuka och man inte riktigt förstår vad det är. Bara hög feber liksom. Vad det än är hoppas jag kroppen jobbar med det intensivt nu när han sover så mycket. Så han kan vakna upp pigg och som sig själv igen.
Och som vanligt kommer dessa sjukdagar så olägligt. 2 arbetsdagar har förlorats den här veckan, som jag får försöka ta igen imorgon förmiddag då Sebastian är hemma fram till lunch. Vi som inte varit sjuka sen i somras. Men under 2019 har Isac lyckats pricka in löss, magsjuka och nu så vad det nu är han har nu. Vi hoppas kunna lämna mars bakom oss och gå friska in i april <3

Nu är det snart dags att börja med maten. Som jag har noll ork eller inspiration till. Och inte har jag mina klassiska torsdagsrester att ta fram heller. Tyvärr!
Hur mår ni? Har ni klarat er från sjukor och annat elände i år?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
AnnBritt
AnnBritt
5 år sedan

Mars har varit en riktigt besvärlig månad här oxå… 4 av fem i familjen haft halsfluss o alla em förkylning till…. Hoppas oxå på april!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  AnnBritt
5 år sedan

Men fy för halsfluss! Vi måste säga att vi nog klarat oss bra ändå. Med bara en i familjen som varit dålig! Hoppas ni blir friska och får njuta av våren snart!

Fia
Fia
5 år sedan

Vi är också sjuka. :/

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Fia
5 år sedan

Så trist! Hoppas ni blir friska snart!

Frida
Frida
5 år sedan

Åh jag har precis samma förlopp här med min fyraåring med skillnaden att hon kräktes mellan feberomgångarna och aldrig hann tillbaka till förskolan innan febern kom igen. Vi var hos läkaren idag och tog alla sorters prover som såg bra ut så troligtvis är det något virus som går..? Krya på din lille skrutt!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Frida
5 år sedan

Men fy, vår äldsta fick feber så hastigt att han också kräktes när han var mindre. Så obehagligt!
Vi var in igår kväll och tog prover, men visade inte heller något. Nu hoppas vi på en friskare vår helt enkelt!

Nikki
Nikki
5 år sedan

Vet precis vad du menar med att det ”luktar feber”. Känner direkt på mina barns andedräkt om dom är krassliga..

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Nikki
5 år sedan

Visst är det märkligt det där. Men att min man inte alls känner det?

Alexandra
Alexandra
5 år sedan

Vad tråkigt för er.. Vi hade mycket sjukdom i början på året och också väldigt hög feber på vår 3åring.. Vi har också STORA problem hos läkaren med att titta i munnen, det går bara inte, han blir helt hysterisk. Det är en jobbig sits, man vill inte tvinga dem men samtidigt kunna hjälpa dem..
Hoppas han blir bättre snart, krya!!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Alexandra
5 år sedan

Så trist med massa sjukdom! Ja men visst är det svårt? Man kan ju inte tvinga dom, för vill ju inte ge dom dåliga upplevelser av att vara hos doktorn liksom. Så svårt det där!

lemon curd, mango, påsk, dessert

Nästa inlägg

Mango Curd

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x