Jordgubbsglass på två ingredienser

inlägget innehåller annonslänkar
glass utan socker, glass utan glassmaskin

Jag brukar försöka och leva lite här och nu. Och inte längta så mycket till det som ska komma. Risken är att man man missar saker och ting då tänker jag. MEN, just nu, då längtar jag faktiskt så otroligt mycket efter att den här kylan ska ge med sig!! Idag höll jag på att frysa ihjäl när jag var ute. Minusgrader, gråmulet och storm. Kul.
Men det ska bli bättre, det ska bli varmare. Och framförallt ska det sluta blåsa!
Så med tanke på dagens väder, känns kanske inte jordgubbsglass helt lockande. Men, rätt som det är sitter vi där i solen och vill ha något gott och enkelt! Kanske redan nästa vecka, då ska iallafall vi få både sol och många plusgrader!
glass utan socker, glass utan glassmaskin
Jag fick en hel påse av förra sommarens jordgubbar av mamma igår. Alltså ni vet, solmogna, söta och helt gudomliga jordgubbar. Som bara smakar så mycket sommar! Och vad passar bättre att göra av dessa små godingar än glass?
Det här är en sådan där synnerligen enkel glass. Som kan passa perfekt att äta till frukost eller mellanmål en riktigt varm dag. För den innehåller faktiskt inget tillsatt socker. Och är gjord på bara två ingredienser. Den kräver dock att man har en mixer som klarar av att mixa frysta bär. Jag använder en mixer från Bosch som klarar av att mixa i stort sett allt tror jag.
glass utan socker, glass utan glassmaskin
Jag valde att göra min glass på vaniljkvarg. Jag väljer alltid den varianten utan socker. Fräscht, gott och enkelt!
Jordgubbslgass 2 port:
300 g frysta jordgubbar
2 dl vaniljkvarg
torkade bär/pulver
färska bär
 
Lägg de frysta jordgubbarna i en mixer. Tillsätt kvargen och mixa snabbt ihop till en krämig klass.
Ha upp i skålar, toppa med torkade bär/bärpulver och färska bär. Ät direkt!
 
Nu är det dags att få två pojkar i säng. Först ska det bara ätas lite kvällsmellis. Alltså Axel kan äta en vuxenportion med kvällsmat. En timme senare kan han både äta yoghurt, en smörgås och ett ägg. Hur en sådan liten kropp kan behöva så mycket energi. Och hur ska det bli om några år!?! Helt galet.
Här har alla moln dragit förbi och solen lyser faktiskt ute nu. Så härligt. Vi hoppas att det redan i morgon blir en härligare dag än idag!

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
pavlova, pavlovakrans, fågelbon

Nästa inlägg

Pavlova till påsk

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x