ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pavlova till påsk

/

Bakning

,

Efterrätt

,

Påsk

,

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hej tisdag,
Hur har ni det? Här vaknade vi upp till en fin men kylig morgon. Lite typiskt sådär som april kan vara.
Nu är det bara en dryg vecka kvar till påsk och jag kan verkligen inte bestämma mig för vad jag ska bjuda på för dessert. Det finns ju så mycket gott! Till helgen tänkte jag göra ett samlingsinlägg med alla godsaker som finns här på bloggen. Idag tänkte jag dock tipsa om ännu ett smarrigt recept. Nämligen en pavlova som passar fint till påsk. Istället för att göra en klassisk pavlova så har jag här gjort som en pavlovakrans. Man kan tänka att varje liten pavlova är som ett fågelbo, eller kanske ett ägg! Hur som passar det utmärkt till påsk!


Jag tycker det här blir ett himla fint sätt att servera en efterrätt på, men vill man inte göra en krans går det såklart bra att bara göra små mini-pavlovor av det, eller en enda stor. Gör det som passar dig bäst!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Idag har jag lite planering, handling inför jobb och småfix på schemat. Ni vet sånt där som man alltid skjuter på, för det kan jag göra senare. Sånna saker ska jag passa på att göra undan idag. Sen blir det till tandläkaren med Axel i eftermiddag. Han blir ju 8 i sommar, men har bara tappat två mjölktänder än. Och dom tappade han inte ens, utan dom fick tandläkaren dra ut för de andra tänderna var på väg upp innanför. Så märkligt, Axel har varit otroligt tidigt med allt från att prata till att läsa och skriva. Men han är helt klart sist i klassen med att tappa tänder. Att det kan vara så olika!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Det jag gillar med efterrätter som denna är att den går att förbereda i god tid innan. Både marängen och curden kan du göra flera dagar innan om du så vill. Sedan är det bara att lägga ihop allt precis innan det ska serveras. Hur smidigt som helst!
Jag passade på att använda mig av den mango curd jag gjorde tidigare. Men det går såklart bra med lemon curd också!
Pavlova:

4 rumstempererade äggvitor
2 dl socker
1/2 tsk balsamvinäger

Separera äggvitorna från gulorna. Ha upp äggvitorna i en helt ren och torr bunke. Helst i rostfritt stål eller glas. Vispa på låg fart i början och höj efterhand. Vispa tills äggvitan börjar bilda mjuka toppar. Tillsätt då sockret, lite i taget och fortsätt vispa. Marängen ska bli riktigt glansig. Tillsätt balsamvinägern.

Rita en rundel på ett bakplåtspapper (använd en tallrik som mall). Spritsa små ”bon” runt om så det bildar en krans. Gör en fördjupning i varje maräng med hjälp av baksidan på en sked.

Grädda marängerna i 100°c ca 60 minuter i nedre delen av ugnen. Öppna ugnsluckan en gång för att få ut lite fukt.

Låt marängerna svalna helt och lossa dom från bakplåtspappret. Är pappret svårt att få bort kan du prova att fukta det lite lätt.

fyllning:

2 dl mango curd

2 dl grädde

färska bär, pistagenötter och citronmeliss till dekoration

När marängen svalnat helt, fyll varje ”bo” med vispad grädde och en klick mango curd. Dekorera med citronmeliss, pistagenötter och färska bär. Ät direkt!

1

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00