Enkel ananasglass

glass utan socker, fruktglass, vegansk glassFredag och första dagen på sommarlovet. Eller ja, mina barn får gå på fritids och förskola två veckor till. Sen blir det sommarlov, på riktigt. Nu tjuvstartar vi bara lite. Varvar ner med någon kortvecka. Axel ser faktiskt fram emot två veckor på fritids där man får leka hela långa dagarna. Utan att behöva sitta inne på lektioner. Så det blir en fin start på sommaren känner jag. Men idag är båda barnen hemma. Vi ska in och avslutningsfika med barnens mormor, leka i lekparken, fira barnens farfar som fyller år och sen hem och ha en riktigt lugn fredagskväll. Kanske hyra en film och bara mysa ner oss i soffan. Och äta ananasglass!
 
glass utan socker, fruktglass, vegansk glass
För jag har nämligen gjort en hel omgång ananasglass och fryst in. Eller ja, gjort och gjort. Det är ju att ta i. För det här är kanske världens enklaste glass. Som inte ens är en glass utan fryst frukt. Men faktiskt så smakar den frysta ananasen precis som ananasglass! Söt, kall och god! Perfekt att ha på lut i frysen varma sommardagar!
glass utan socker, fruktglass, vegansk glass
För att det liksom inte bara ska vara en fryst ananasbit på en pinne doppade jag min ananasglass i smält, mörk choklad. Jag gillar kontrasten av den väldigt söta frukten mot den lite mörkare chokladen. Självklart kan man ta mjölkchoklad också. Men med risk för att det blir väl sött tror jag.
glass utan socker, fruktglass, vegansk glass
I vanliga fall har jag lite svårt för ananas. Det börjar liksom klia i min mun när jag äter det. Men av någon anledning funkar det superbra att äta den fryst. Inget kli eller så alls. Och då åt jag ändå två på raken!
Precis ur frysen, när det är helt frysta kan de vara aningens kalla och hårda att äta, men låt dom gärna liksom tina upp och mjukna någon minut. Då blir glassarna kalasgoda!glass utan socker, fruktglass, vegansk glass
Man kan också låta familjen vara med och toppa sina glassar med vad man gillar allra bäst. Fryser man in ananasen först, stelnar chokladen rätt fort när du sedan doppar den och du behöver inte frysa in ananasen igen. Gör det till en gemensam grej, smält choklad, hacka nötter och annat gott. Dekorera sedan era ananasglassar precis som ni vill ha dom.
Jag skulle kunna tänka mig att det är rätt gott att doppa fryst ananas i nutella också…
Ananasglass, ca 10 st:
1 mogen ananas
10 st klubb/glasspinnar
100 g choklad (jag tog 70%)
nötter, torkade bär mm till dekoration
Skär bort skalet på ananasen. Skär sedan ananasen i klyftor. Undvik mittendelen. Stick in en klubbpinne/glasspinne i varje ananasbit och frys in ett par timmar.
Smält chokladen och doppa den frysta ananasen i chokladen. Strö över hackade nötter eller vad ni helst vill toppa med. Jag tog pistagenötter och lingonpulver. Låt stelna helt och ät direkt, eller frys in igen.
Perfekt till sommarens alla varma dagar!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kräm, mellanmål, rabarberrecept, rabarber

Nästa inlägg

Rabarberkräm

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x