Drömmen om ett utekök

 
basilikaolja, matblogg, recept bbq

grillade grönsaker med burrata

I veckan som var kom p4 Västmanland hit och vi lagade en fantastisk efterrätt på gillen. Och just där och då, när jag ställt upp alla ingredienser på ett  bord bredvid grillen slog det mig.
-Jag vill ha ett utekök!
Det är inget jag drömt om tidigare. Inte alls. Men så kände jag, så himla härligt att kunna vara mer närvarande när man grillar. För här hemma blir det som i de flesta hushåll. Jag står inne och fixar med allt medan Sebastian står ute och grillar. Tänk så mysigt att kunna stå ute och laga mat tillsammans. Speciellt när man har gäster också. Hur härligt som helst1

Det finns ju så snygga och enkla utekök. Som en färdig diskbänk liksom. Hur smidigt som helst. Varken jag eller  Sebastian är några snickare, så det här är verkligen en variant som skulle passa oss bra! Med grillen nära till hands. Vår grill från Weber har vi haft i 10 år nu och den är fortfarande bra. Verkligen värd sina kronor. Lite snygga fat och skålar att blanda sallad i är ett måste. Precis som en snygg matta. Allt för att skapa lite av en rumskänsla ute. Och såklart krukor med färska örter! Här nedan berättar jag hur du kan få flera härliga basilikaplantor av den basilikan du köper i mataffären!
 

Under vinterhalvåret köper jag en hel del färska örter i kruka från mataffären. På sommaren funkar dessa fint att spara lite på varje planta, sätta ner i krukor och odla vidare på. Men under vintern och våren, då känns det lite dumt att man bara ska köpa, klippa ner och så är det slut.
Istället brukar jag spara en eller två kvistar basilika från varje planta och sätta ner i vatten. På några veckor har det bildats massor av små fina rötter. Dessa sätter jag sedan ner i jorden och låter växa sig kraftiga. De här skotten har jag redan tagit en omgång av, så nu ska de få växa till sig lite mer. Ett perfekt sätt att få ut mer av det man köper i mataffären.
grillad frukt, frukt på grillen
En annan urgod sak att lägga på grillen är ju ananas. Har ni testat? Om inte så har ni sommarens härligaste dessert framför er, jag lovar 🙂
Nu ska jag leta mer inspiration till mitt utekök. Vi har massor av andra projekt som måste bli klara först. Men det är ju så mycket roligare att döma om utekök än måla och kitta om fönster. Eller hur!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
grillad frukt, frukt på grillen

Nästa inlägg

Grillad ananas

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x