Grillad ananas

grillad frukt, frukt på grillen
Idag tänkte jag komma med ett litet tips till helgen. Nämligen grillad ananas. En så enkel och god efterrätt som du enkelt fixar på eftervärmen i grillen. Sött, gott och otroligt enkelt att fixa!
Idag verkar det som om den värsta blåsten har gett med sig här, så vi ska köra iväg Sebastian till hans grabbhelg, sen åker vi och plockar jordgubbar med några kompisar. Här hemma har det varit fullt krig mellan barnen. Och då funderar jag alltid på om det är bäst att bara vara hemma, slå på en film och vila. Eller åka iväg och hitta på något en stund. För att liksom bryta allt det tråkiga. Idag kör vi det senare. Och hoppas på det bästa!
grillad frukt, frukt på grillen
Tusen tack för alla fina kommentarer på det förra inlägget. Igår fick vi hämta hem Challe. Han går på ganska starka smärtstillande tabletter och snäll kost för magen. Tyvärr blir man lätt lite förvirrad och orolig av tabletterna. Och det har märkts inatt då han blev lite pipig. Jag som vaknar av att han bara går upp och dricker vatten på nätterna har alltså haft en ganska dålig natt. Men han är piggare, så mycket piggare. Igår när vi hämtade honom kastade han sig in i bilen. Han ville bara hem <3 Sen sov han. Sov och sov. Men idag är han uppe och strosar runt lite. Och piper lite.grillad frukt, frukt på grillen
Grillad ananas är perfekt att göra när man grillat. Den kräver nämligen inte superhet grill. Utan kan med fördel läggas på när det fortfarande är varmt och gott i grillen, men inte superhett.
Jag serverade min grillade ananas med en yoghurt smaksatt med kanel, vanilj och honung. Men det går såklart att ha en kula vaniljglass till om man vill också!
Grillad ananas 4 port:
1 hel, färsk ananas
2 dl yoghurt, gärna turkisk yoghurt
kanel
honung
vaniljpulver
50 g pistagenötter
färska jordgubbar och körsbär
Skala ananasen och skär den sedan i avlånga klyftor. Ta bort den träiga biten i mitten.
Grilla ananasen tills den mjuknat och fått fin färg (har man ingen grill går det bra att steka ananasen i en grillpanna).
Blanda samman yoghurt, kanel, vaniljpulver och honung efter smak. Lägg upp den grillade ananasen, pudra över lite kanel och strö över nötter. Servera tillsammans med den smaksatta yoghurten och färska bär.
En fräsch och enkel sommardessert <3

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
IMG 1422

Nästa inlägg

Älskade hund

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x