Amerikanska havrepannkakor

glutenfria pannkakor
Hej tisdag,
Här vaknade vi till regnet som smattrade på taket. Men vad gör väl det när vi alla är hemma tillsammans, Förmiddagen har liksom bara runnit bort i långfrukost, kortspel och lite småkaksbakning. Men ute är det 12 grader och blåst, så vad annat kan man göra liksom? I eftermiddag åker vi in till Uppsala och går på bio. Det känns som en bra grej att göra just idag.
Dagens recept blir amerikanska havrepannkakor. Det här är vår nya favorit här hemma. Funkar fint som lyxig frukost eller mumsig lunch. Och när solen skiner, då passar de utmärkt att ta med som utflyktsmat till stranden!
glutenfria pannkakor
Jag gör nästan alltid pannkakor, våfflor och plättar på havremjöl nuförtiden. Jag upplever dom mer mättande liksom. Och barnen gillar dom!
Havremjölet gör jag enkelt själv genom att helt enkelt mixa havregryn till ett fint mjöl. Det finns såklart färdigt havremjöl att köpa, men tycker det är så enkelt att göra själv. Så gör oftast det.glutenfria pannkakor
Förra veckan hade Isac sin kusin här. Och jag gjorde en omgång amerikanska havrepannkakor till dom. Jag åt ett par, kanske 4. Resten åt grabbarna upp. Så jag tar det som ett mycket gott betyg, eftersom det ibland kan vara rätt kinkigt när det kommer till 5-åringar och deras inställning till mat.glutenfria pannkakor
Jag och Sebastian har kommit in i en riktig semesterlunk. Sitter uppe halva nätterna och kollar på serier. Jag sa det igår kväll att trots att vi är 30+ så klarar vi inte av att hantera det här med fri tillgång till filmer och serier.
-Bara ett avsnitt till. Sen går vi och lägger oss..
Jo visst. Men ikväll, då ska vi försöka komma isäng innan midnatt iaf..
 
Vänder ni också på dygnet under semestern?
 
 
Amreikanska havrepannkakor:
3 dl havremjöl
3 dl havremjölk (eller annan mjölk)
3 ägg
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Blanda allt havremjöl med hälften av mjölken. Rör helt klumpfritt. Tillsätt sedan resten av mjölken, alla ägg, bakpulver, vanilj och lite salt. Rör till en jämn smet.
Stek gyllenbruna i en stekpanna.
Servera med färska bär eller vad ni gillar bäst!

13
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tessie - mamma till två döttrar och bf i januari
4 år sedan

Tack för tipset om havremjöl! Här är enkla bananpannkakor en stor favorit annars 🙂

Lovisa
Lovisa
3 år sedan

Toppenrecept!!

pasta, toscana, Villa Puccini, middag, mat pasta

Nästa inlägg

5 goda pastamiddagar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x