5 goda pastamiddagar

pasta, toscana, Villa Puccini, middag, mat pasta

Pasta, alltså det kan ju vara bland det godaste men också bland det tråkigaste man kan äta. När tiden och kanske framförallt inspirationen tryter. Då är ofta pasta ett snabbt och enkelt alternativ. Men pasta kan ju vara helt gudomligt gott! Därför tänkte jag idag tipsa om 5 goda pastamiddagar. Många pastarätter fungerar utmärkt att värma upp dagen efter, vilket gör det till perfekt sommarmat. Laga lite extra mycket, så har ni till lunch, eller kanske rentutav middag dagen efter. Hur smidigt som helst.
En av vårens favoriter blev den här, fyllda pastasnäckor i tomatsås. En löjligt god middag som passar lika bra en tisdag som fredagkväll.

pastasås med ugnsrostade grönsaker villapuccini

Så här på sommaren är det fint att kunna använda alla de hörliga grönsaker som finns nu och göra egen sås på. Här har jag gjort en pastasås med ugnsrostade grönsaker. Så mycket härlig smak. Så gott!
vegetarisk, vegansk, linsbolognese
Ibland är allt man orkar att slänga ihop en enkel tomatsås. För att få det lite matigare brukar jag göra en linsbolognese. Rör i massor av färsk basilika och toppa med riven parmesan. I det enkla bor det vackra, som någon klok människa en gång sa.vego, middag, mat , recept
Ett recept jag lagat om och om igen är den här vegetariska lasagnen med keso. Jag gärna två formar och frys in den ena till ett senare tillfälle.
vego, ajvarsås
Vegetariska köttbullar är faktiskt ruskigt enkelt att göra. Det här är ett grundrecept som jag använder och smaksätter olika beroende på tillfälle. Till jul öser jag på med kryddpeppar och andra goda julkryddor. Men de passar även perfekt att göra och ha i en ajvarsås. Lättlagad och god vardagsmat!
Idag har regnet öst ner hela förmiddagen. Vi passade på att uträtta lite ärenden och handla. Sen hade vi lite vänner över på fika och nu ikväll tog vi en cykeltur. En lugn och skön semesterdag.
Även imorgon ska vi ha regn här hos oss. Så vi passar på att åka in till Uppsala och gå på lite bio. Perfekt sysselsättning en dag då regnet ska ösa ner!
Hur ser vädret ut där ni befinner er? Bättre än här?

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vinbärskaka med flagad mandel, mandelmassa och hyvlat smör

Nästa inlägg

Baka med sommarens bär

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x