Quornstroganoff

vegetarisk stroganoff, quornstroganoff
Hej onsdag!
Får man tycka att det blev rätt skönt med vardag? Att få barnen isäng i skaplig tid på kvällen, att äta middag kl 17 och ha en hel arbetsdag att disponera, precis hur man vill. Just nu breder all den här vardagen ut sig som en stor tjock filt över hela hösten. Igår satt jag och fyllde i lovdagar för barnen. Förutom höstlovet, så har barnen två studiedagar var under terminen. Så jag känner att ska jag behålla den här härliga känslan, känslan av att vardagen faktiskt är det jag gillar allra bäst. Då krävs lite planering.
För det är i dom där stunderna, när man måste stressa på barnen, när man inte tvättat så det fattas strumpor eller när man bara inte har en aning om vad man ska laga till middag. Det är då vardagen blir jobbig. vegetarisk stroganoff, quornstroganoff
Tyvärr kan jag inte hjälpa till med de där smutsiga strumporna, jag har nog med våra egna. Men något jag faktiskt kan göra, det är att skapa nya, härliga vardagsrecept som hjälper er där hemma.
För er som vill få in lite mer vegetariskt i vardagen, så kommer här ett himla fint tips. Nämligen quornstroganoff. Som korvstroganoff, fast på quorn. Vill man hellre göra det på vegokorv eller helt vanlig korv, då gör man det såklart.
Men här hemma fick den godkänt av hela familjen. Även om Isac har upptäckt en ny specialitet här i livet. Nämligen ris och salt. Så han var inte så sugen på att förstöra denna delikatess genom att ha på sås. Men han smakade. Och tyckte det var gott. Isac är ju min största, om än otroligt ambivalenta matkritiker. Med väldigt varierad smakpalett. Men denna rätt fick en ok-stämpel och åker direkt upp på listan av vardagsrätter vi lagar igen.
När jag var barn hade mamma alltid ketchup i stroganoffen. Så jag brukar alltid ha i en matsked eller så. För att det smakar lite barndom för mig. Och blir himla gott.
Stroganoff 4-6 port:
1 gul lök
ca 600 g qournfilé, vegokorv eller helt vanlig korv
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
2 tsk senap (jag brukar skippa dijonsenapen och ta helt vanlig senap ist. Tycker det blir godare)
500 g passerade tomater
3 dl creme fraiche (valfri fetthalt och sort, havrefraiche går också bra)
1 msk ketchup
salt & peppar
Skala och finhacka löken (har du barn som ogillar bitar av lök går det bra att riva löken). Stek löken i lite smör på medelvärme tills den blir mjuk. Skär quournfiléerna i bitar och låt dom steka med löken tills de fått fin färg.
Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, senap och passerade tomater. Låt allt koka upp. Rör sedan i creme fraiche och låt allt koka ihop ett par minuter till en tjock sås. Smaka av med ketchup, salt och peppar.
Servera med ris eller andra gryn och sallad.
Middagen är klar på 30 minuter. Perfekt vardagsmat!
Gillar ni att vara tillbaka i vardagen? Eller hade det kunnat få vara semester ett tag till?

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
glutenfritt bananbröd

Nästa inlägg

Glutenfritt bananbröd

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x