Glutenfritt bananbröd

inlägget innehåller annonslänkar

glutenfritt bananbröd
Bananer, det är nog den frukt vi köper allra mest av här hemma hos oss. Ett knippe går åt på ett par dagar. Lätt att ta med sig, enkelt att äta. Och mina barn älskar bananer.
Men rätt som det är, då har man en klase bananer som man behöver göra något med. Och det är nu. Då är bananbröd en himla bra grej att ta till. Idag testade jag ett glutenfritt bananbröd. Det blev riktigt saftigt och gott!
Istället för att baka på vetemjöl valde jag idag att använda durra och havremjöl. Vilket blev hur bra som helst. Durra är ett naturligt glutenfritt mjöl som är rikt på fiber, magnesium och fosfor.
glutenfritt bananbröd
Jag har lite svårt att bestämma mig för i vilken kategori just bananbröd bör placeras i. Är det ett matbröd eller är det ett fikabröd? För med massa bananer i blir det ju rätt sött. Vilket jag inte riktigt gillar till frukost. Men just min variant är inte sötat med något annat än bananer, så kanske är det inte sött nog att serveras som fika heller?
Men så kom jag på, det passar ju utmärkt som mellanmål, eller kanske till kvällen. När man är sugen på något matigt, men ändå lite sött. Jag gillar att möta upp det söta med salt smör, eller kanske lite jordnötssmör på. MUMS!
I bananbrödet har jag även haft hasselnötter, det ger en härlig textur tycker jag!
glutenfritt bananbröd
Det här är ett sådant slags bröd som mår allra bäst efter att ha fått stått till sig över natten. Det blir otroligt saftigt och jag tycker det blir godast när det vilat ett dygn, eller iallafall 12 timmar.
Jag gjorde mitt bananbröd helt neutralt. Mest för att jag ville testa om min receptidé fungerade. Men nästa gång ska jag nog smaksätta med en gnutta kanel, det kommer bli så himla gott!
Glutenfritt bananbröd:
3 ägg
1 dl naturell olja
4 dl naturell yoghurt
1/2 tsk vaniljpulver
3 mogna bananer
1 nypa salt
3 tsk bakpulver
3 dl durra
2 dl havremjöl
2 dl hasselnötter
ev en tsk kanel eller annan smaksättning
1 banan till dekoration
Knäck äggen i en bunke, rör i olja, yoghurt och vanilj. Mosa bananerna och blanda i dom. Rör ihop alla de torra ingredienserna. Grovhacka hasselnötterna. Blanda samman allt till en kletig smet. Ha ev i smaksättning.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Häll i smeten. Dela en banan på längden och toppa brödet med bananen. Grädda i 180°C i cirka 60 minuter eller tills brödet inte är kladdigt längre. Låt svalna helt innan du skär upp det. Eller ännu hellre, låt brödet vila 12 timmar.
 
Gillar du bananbröd?

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
moussaka, gratäng, köttfärs, vegetarisk moussaka

Nästa inlägg

5 vardagsrecept- veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x