ANNONS

Nuggets med dippsås

I samarbete med Kockens Kryddor


Nu är sommarens lediga dagar över och allt ska börja återgå till någon form av vardag igen. Jag som vuxen kan verkligen längta efter att få ordning på allt. Men det är en liten kamp att få med sig barnen på tåget. Speciellt när det kommer till det här med maten. För under sommaren blir det lite som det blir med den saken, även hemma hos oss. Ibland är det på tok för varmt att äta, eller så är man på resande fot. Och så helt plötsligt ska man varje kväll sitta still vid matbordet och äta igen. Men då har jag ett litet trix jag brukar ta till. Då ser jag till att under en vecka eller två bara laga barnens favoriter. För att få in dom i rutinerna igen. En himla bra grej att laga är nuggets med dippsås.
Fast mina barn inte är jättesmå längre så gillar dom mat som man liksom kan plocka i sig. Som man faktiskt får äta med händerna.
Sen känns det ju lite lyxigt att äta nuggets mitt i veckan. Det är faktiskt betydligt enklare att laga än vad man kan tro. När du dubbelpanerat dina nuggets lägger du bara ut dom på en stor plåt och skjutsar sedan in dom i ugnen tills de är klara och fått en fin knaprig yta. Hur smidigt som helst.
En annan sak jag gillar med det här receptet är att du antingen kan använda kyckling, fisk eller quorn. Allt fungerar lika bra att panera och steka i ugnen. Ett recept som du alltså kan variera och anpassa efter vad ni gillar. Fiffigt va?

Eftersom varken kyckling, fisk eller quorn smakar speciellt mycket i sig själv är det viktigt att man tänker på kryddningen. Och jag måste verkligen säga att jag fick till kryddningen idag. Både i mina nuggets och i mina dippsåser. Själva nuggetsen smaksatte jag med Kockens ekologiska lökpulver, Kockens ekologiska paprika och salt. Så enkla smaker som verkligen lyfte maten! Just lökpulver och vitlökspulver är två riktiga favoriter som är perfekta att använda när du panerar mat, eller som i de här två dippsåserna. Där det passar med smaken av vitlök eller lök, men du inte vill ha bitar av lök i maten. Ett riktigt bra tips även för dig som har barn som är allergiska mot hemska, små, livsfarliga lökbitar.
Mina dippsåser smaksatte jag med Kockens ekologiska curry, Kockens ekologiska lökpulver och Kockens chilipeppar. Visst är det ganska magiskt att man bara med torkade kryddor kan trolla fram något så gott?

Jag har testat Kockens kryddor under en längre period nu och jag gillar verkligen hela deras sortiment, men framförallt de ekologiska kryddorna. Det känns bra att ha bytt ut de flesta av kryddskåpets kryddor mot ekologiska alternativ. En annan stor fördel med burkarna från Kockens kryddor är att de har ett smart snäpp-lock som gör att du slipper skruva av korken. Sen har alla burkar en etikett på locket som talar om vilken krydda det är i burken. Det är helt suveränt då jag lätt får oreda i min kryddlåda..

Nuggets med dippsås, ca 50 nuggets:
 
600 g kyckling/quorn/fiskfilé
2 dl vetemjöl
200 g pankoströbröd
3 ägg
salt
1 tsk Kockens ekologiska lökpulver
1 tsk kockens ekologiska paprika
 
Skär kyckling/quorn/fiskfiléer i lagom stora bitar. Häll upp mjöl i en skål, knäck i äggen i en annan och ha sist upp pankoströbrodet i en tredje. Blanda i kryddorna i ströbrödet. Vänd först filébitarna i vetemjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Ringla olja på en plåt och lägg ut dina nuggets på plåten Ugnsstek i 225°C i cirka 15 minuter eller tills filéerna är helt klara och fått fin yta. Har dina nuggets fått dåligt med färg kan du sätta på grillfunktionen de sista minutrarna.
Currydipp:
2 dl creme fraiche
1 tsk Kockens ekologiska lökpulver
1 msk Kockens ekologiska Curry
1 tsk Kockens chilipulver
1 nypa socker
salt
Blanda samman alla ingredienser i en skål. Låt gärna stå minst 20 minuter innan servering.
 
Chili och lökdipp:
2 dl creme fraiche
1 1/2 tsk Kockens ekologiska lökpulver
2 tsk Kockens chilipulver
salt
Blanda samman alla ingredienser i en skål. Låt gärna stå minst 20 minuter innan servering.
 
Servera dina nuggets tillsammans med grönsaker i stavar, kokt ris eller quinoa och dippsåserna. Det passar också fint att göra ugnsbakad potatis till, men det brukar vi ta om vi äter detta till helgen.

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linnéa, stolt bonde från Småland
Linnéa, stolt bonde från Småland
4 år sedan

Vad är pankostströbröd?!

linneasskafferi
linneasskafferi

Panko är ett asiatiskt ströbröd, men som numera finns i alla mataffärer. Ströbrödet är inte lika fint som klassiskt svenskt ströbröd och passar därför utmärkt till att panera saker i!

milanostänger, milanostång, småkakor

Nästa inlägg

Milanosnittar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x