Äppelpannkakor med hemkokt blåbärssylt

pannkakor, mellanmål, lunch, frukost
Alltså, jag tog visst semester. På riktigt. Vi är på Gran Canaria och min tanke var att lägga upp alla de recept jag förberett under de senaste veckorna. Att ta 30 minuter varje morgon och sitta med jobbet en stund. För jag kan ju liksom inte ta semester. På riktigt.
De två första dagarna satt jag och jobbade en stund. Men Axel ville ha hjälp med läxorna, Isac villa ha hjälp med sitt. Och så sa Axel att det är ju precis som hemma. Du bara sitter och jobbar.
Då la jag undan både dator och telefon. Jag hade kunnat gått upp tidigare, när barnen sov och arbetat. Men vet ni. Jag har själv sovit. Minst 8 timmar varje natt. Fått vakna av mig själv varje morgon. De morgnar jag vaknat tidigt, då har jag gått upp och tränat. Så otroligt skönt! Jag har verkligen haft semester de här dagarna. Helt ovärdeligt faktiskt. Än har vi ett par dagar kvar här på Gran Canaria. Idag blir det en sväng till stranden på eftermiddagen och i morgon förmiddag marknad inne i stan. Men mer om det en annan dag.
pannkakor, mellanmål, lunch, frukost
För idag tänkte jag dela med mig av receptet på de här äppelpannkakorna jag lagade tillsammans med Arla för några veckor sedan. Receptet ligger på Instagram, men kom på att jag aldrig la upp det på bloggen. pannkakor, mellanmål, lunch, frukost
Servera äppelpannkakorna med lättvispad grädde och hemkokt blåbärssylt. Perfekt till frukost, mellis eller kanske till efterrätt!
Äppelpannkakor:

3 ägg
3 dl vetemjöl
ca 5 dl Arla mjölk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
2 svenska äpplen

Blanda ägg, vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resterande mängd mjölk, bakpulver och vanilj. Riv äpplet och blanda i det.

Stek pannkakorna gyllene i en klick smör

 
Blåbärssylt:

500 g blåbär
250 g socker

Blanda samman blåbär och socker i en tjockbottnad kastrull.

Värm på medelvärme tills bären börjar släppa ifrån sig vätska.

Koka sedan upp sylten och låt koka i cirka 10 minuter

 
Nu ska vi ge ta oss ner mot frukosten. Lyx att bara kunna plocka det man vill och någon annan tar disken <3

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kolasås, äpplen, vaniljkräm, smul

Nästa inlägg

Äppelpaj i glas

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x