5 recept inför kanelbullens dag

kalljästa kanelbullar
Kanelbullens dag. En dag man liksom inte får missa att fira, eller hur? Men kanske kan det kännas lite överväldigande, att hinna baka kanelbullar en helt vanlig fredag i oktober. Men var bara lugn. Här tipsar jag nämligen om 5 härliga recept inför kanelbullens dag.
Först ut är såklart helt vanliga klassiska kanelbullar. Hinner man baka det är det enligt mig dom allra godaste bullarna.
Snabba kanelbullar smördeg
Hinner man inte med klassiska kanelbullar men ändå vill ha en bulle, ja men testa då de här snabba kanelbullarna. Som en blandning mellan wienerbröd och kanelbulle. Makalöst gott och superenkelt att baka! Godast är dom när de är helt nygräddade. Så du måste tyvärr äta upp alla med omedelbar verkan. Synd.
hastbullar, hastkaka
Hastbullar är något jag mins från min barndom. Kanske var det någons mamma som brukade baka dom ibland. Jag är inte helt säker. På annat än att jag ätit dom som barn. Hur smidigt som helst går det att baka dessa. På mindre än 30 minuter har du dina bullar klara. Gör aningen en stor kaka och skär i skivor, eller gör bullar. Välj själv vad du gillar!

Vill man baka något annat med smak av kanelbulle, men som går betydligt fortare än klassiska kanelbullar, då är kanelbullesockerkaka ett bra recept. Kanske ska jag och Isac baka en sådan, dagen till ära?

Känner du att det här med att snurra snygga bullar inte är din grej? Gör du en butterkaka. Bullarna behöver inte vara vackra, dessutom fyller man den med vaniljkräm, så den blir alltid saftig och god. Ett säkert kort med andra ord!

Om du råkar få bullar över, gör då skorpor av dom. Perfekt då man inte vill låta några bullar gå till spillo. Eller hur!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
pannkakor, mellanmål, lunch, frukost

Nästa inlägg

Äppelpannkakor med hemkokt blåbärssylt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x