Pausen från allt och resan till Gran Canaria


 
Jag har fått massor av frågor kring resan i var på. Tanken var att skriva ihop något redan på plats. Men som jag skrev på instagram i fredags. Det blev en paus från allt. Inte alls planerad. Men otroligt välbehövlig. Att lägga bort allt vad instagram och facebook heter under nästan en hel vecka. Så långt ifrån min vardag. För min vardag ÄR instagram och facebook. Det är som om jag vant mig av lite med telefonen efter den här veckan. Den liksom ropar inte på mig längre. Som ett beroende man blivit av med. Befriande är ordet.
Tack vare att jag la undan mobilen kunde jag verkligen njuta av den här semestern och vara mer närvarande. Jag har så otroligt många fina minnen från vår vecka på Gran Canaria. Vi bodde på ett Sunwing-hotell i Arguinegine. All-Inclusive, Lollo & Bernie- ja hela paketet. Och vet ni, det var heelt fantastiskt.
Även om vi var otroligt oroliga för att inte komma iväg, då vi åkte på onsdagen samma vecka som de ställde in alla flyg under måndagen. 
Vi badade, åt, solade, lekte och sedan började i princip allt om igen. Precis vad vi behövde kände vi. Just ja, så sov vi otroliga mängder också. Ingen orkade hålla sig vaken efter 22, varken vuxna eller barn.
Jag är ganska tråkig att resa med, för jag är rätt kinkig när det kommer till mat. Det spelar mig inte så stor roll vad jag äter. Så länge maten är bra. Och efter en del all-inclusiveresor har vi ätit både riktigt bra mat och från bottenskrapet kan jag säga. Men den här resan bjöd som tur var på en bra buffé. Det fanns något för alla. Så här såg mina frukostar ut på ett ungefär: gröt med nötter och russin, bröd med färskost och grönsaker, till det färskpressad juice och ett fat med apelsin. Men vi hade även de som endast år nutellamackor med churros till frukost med oss i sällskapet..
Varje lunch och middag fanns det både vegetariska och veganska alternativ. Jag som under ett par resor fått nöja mig med att endast kunna äta från salladsbuffén blev glatt överraskad. Dessutom varierades dessa rätter från dag till dag. Varje middag hade ett tema, allt från Asiatiskt, till BBQ och Italienskt. Vi åt faktiskt alla våra måltider på hotellet. Vi kände helt enkelt inget behov av att äta någon annan stans. Hur skönt som helst.

Hotellet låg precis efter strandpromenaden, en liten bit utan för själva staden. Så det var inga problem att promenera in. På tisdagar har dom marknad, så då tog vi en promenad dit hela gänget. Ska jag vara helt ärlig kollade vi inte in staden speciellt mycket. Men det fanns en välsorterad mataffär, lite restauranger och  butiker som det brukar i en mindre stad.

En kort promenad bort låg en fin liten strand vi gick till ett par gånger. Till allas förtjusning bjöd havet på rejäla vågor. Som slog ikull några av oss ett par gånger, här nämner jag inga namn.. Men vi hade många roliga timmar på stranden.
Förutom första dagen vi gick ner. Då hände det en tragisk olycka ute i vattnet då dom upptäckte att en man låg och flöt. Efter många och långa upplivningsförsök gick hans liv inte att rädda. Både vi vuxna och de större barnen blev rätt tagna av det. Hur lyckan av att äntligen få bada i havet liksom kan brytas på ett par sekunder när det händer något fruktansvärt. Men vi gick tillbaka till havet fler gånger under veckan, för att vi alla inte skulle få enbart sorgsna minnen med oss från havet och stranden.

Som sagt. Gillar jag en sak, så fortsätter jag gärna på samma tema. Turligt nog är det ju strax citrussäsong, vilket gör att jag kan fortsätta frossa i apelsiner även hemma <3

Hotellet var otroligt rent och fräscht. Med ett fint och väl fungerande gym, en härlig pool och fina hotellrum. Dessutom var all personal väldigt trevlig, allt från städerskorna till servitriserna och de som höll i aktiviteter både för barn och vuxna.

Isac var fast besluten om att det växte ananas på hela ön. Det var ingen idé att försöka få honom att inse att det egentligen var palmer..

Poolområdet var lagom stort. Så vi kunde hålla uppsikt över barnen. På en del ställen vi varit på har poolområdet varit uppdelat på olika sidor av hotellbygnaden. Vilket har gjort det lite svårt, när man har fler barn som vill åt olika håll. Men här hängde liksom allt ihop vilket vi tyckte var himla bra. Ett par av dagarna hängde vi vuxna på vattengympan i ena poolen. Sebastian stal som väntat showen och ingen annan kunde koncentrera sig på den stackars instruktören. Tur han gillar uppmärksamhet, min man.. 🙂

Här hämtade vi en och annan glass, lite att dricka och kanske en pizzabit eller två, när hungern satte in. Hur man nu kan vara konstant sugen på mat, eller ja något att stoppa i munnen i alla fall. Bara för att man vet att det finns tillgängligt liksom..

Vi var 4 vuxna och 4 barn som drog iväg på den här semestern. Och vi var alla väldigt eniga om att hela resan fick toppbetyg från oss alla. Ni ser ju Isac, hur nöjd han är liksom.
Men nu är vi hemma i vardagen igen. Och även det känns helt ok. Jag älskar ju liksom vardagen <3

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kalljästa kanelbullar

Nästa inlägg

5 recept inför kanelbullens dag

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x