Halloweenpannacotta med Oreos


Halloween närmar sig! Och en lite rolig dessert att göra till just halloween är pannacotta. Jag har gjort en chokladpannacotta smaksatt med oreochoklad. På toppen har jag smulad oreokakor för att det ska likna jord. Varje pannacotta är sedan dekorerad med ögon, maskar, pumpor eller råttor.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Vill man kan man göra små kakor eller skriva lappar med R.I.P på, för att efterlikna en gravsten. Precis lagom läskigt till halloween tycker mina barn!


Här är det egentligen bara fantasin som sätter gränser. Dekorera med det ni tycker passar. Pumpor, maskar och råttor brukar finnas i det vanliga lösgodiset. Ögonen är från  SØSTRENE GRENE, hittar alltid något i deras butiker när jag är in där!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Med tanke på att själva pannacottan är gjord på mjölkchoklad med oreo i blir det här en rätt söt efterrätt. Vilket ju är helt underbart om man gillar det 🙂 Men vill man kan man göra pannacottan på mörkare choklad, eller kanske ha i en skvätt rom eller annan likör, för en liten mer vuxen smak.
Halloweenpannacotta 4 port:
4 dl grädde
100 g marabou choklad med oreo (eller annan smak)
1 dl gelésocker multi
ca 10 oreos
godis att dekorera med
Värm grädden i en kastrull. Hacka chokladen och rör i den. Låt chokladen smälta helt. Tillsätt gelésocker och rör om. Koka upp och låt koka i ca 1 minut. Ha genast upp i portionsglas.
Låt stelna helt i kylen.
Dela kakorna och skrapa bort den vita fyllningen. Lägg alla kakbitar i en påse och smula sönder med hjälp av en kavel eller något annat hårt.


Strö de söndersmulade kakorna över pannacottan, dekorera med ätbara, läskiga dekorationer och servera till halloween!

Håll utkik här på bloggen imorgon, för då kommer ännu ett tips till halloween.
Ha en riktigt fin tisdag nu!

0
3

Veckans mat- v 43

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Nu vecka. Jag hoppas ni alla haft en fin oktoberhelg. Själv känner jag mig lite mörbultad i kroppen efter 8 timmar i Lofsans träningsstudio igår. Men en promenad eller två ska nog mjuka upp kroppen och så är man på banan igen.
Den här veckan tänkte jag bjuda på lite mumsig vardagsmat- fiskburgare, halloumilasagne och kyckling i mumsig pestosås står på schemat. Vad tror ni om det?
Fiskburgare är något jag liksom glömmer bort. Men så blir jag påmind när jag kollar igenom receptarkivet. Det är verkligen himla gott,

Photographer: Sebastian Niemi Ca


En klassiker vid det här laget på bloggen, min halloumilasagne. Så himla gott! Vi äter lasagne rätt ofta hemma hos oss, så det är kul att kunna variera lite ändå.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Nuggets, kan kännas omöjligt att hinna med att laga som vardagsmat. Men tro mig, det är det inte! Jag lagar mina i ugnen, hur smidigt som helst. Dessutom är det ett perfekt tillfälle för barnen att vara med i köket. Göra dippsåser och panera, antingen quorn, fisk eller kyckling. Välj det familjen gillar bäst!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Pasta med köttfärssås är väl alltid ett säkert kort att ta till? Eller vad säger ni? Här har jag gjort en variant med massa rivna morötter i. Hur gott som helst, om du frågar mig. Även här kan du välja att göra den på nötfärs eller på vegofärs beroende på vad ni äter där hemma.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


En kär favorit från förr. Kyckling med pesto och fetaost. Sådär rysligt enkelt men makalöst gott. Just pesto och fetaost är så himla gott ihop tycker jag!
Har ni några planer för maten i veckan? Några nya recept ni ska testa?

0
0

5 härliga recept på gofika till helgen

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Fredag <3
Dagen har bjudit på sol, regn, dimma och gråväder. Allt på bara ett par timmar! Just nu sitter här inne och laddar upp för en promenad innan maten. Det känns som om kroppen behöver det idag. Jag och Isac cyklade till min mormor och morfar tidigare idag, men det går ju inte rasande fort precis. Även om det går framåt.
Idag tänkte jag bjuda er på 5 härliga recept på gofika till helgen. Oavsett om det är till efterrätt ikväll eller till fika i morgon så lovar jag att ni kommer hitta något som passar.
Som min äppelcheesecake med topping.  Så otroligt god!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Vill man göra något lite mer fancy så passar Pots de crème perfekt. Det är absolut inte svårt att göra, men blir himla fint om man serverar det så här, i tunna kaffekoppar.


Allra enklast är kanske att göra någon form av pannacotta ändå. Salt karamellpannacotta med kanderade hasselnötter är en storvinnare. Jag lovar!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Är du en extra-allt-person? Då är detta kladdkakan för dig! Den här kladdkakan innehåller både kola och dumle och är supergod.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Sugen på något lite fräschare? Testa att göra rostade plommon. En perfekt dessert att mumsa på så här på hösten!
Tur det finns flera olika sorters gofika ändå. För ibland är man sugen på en kladdkaka med extra-allt. Och ibland vill man bara ha något sött, men ändå fräscht. Iallafall är jag så.
Ikväll har grabbarna beställt hamburgare och sen ska vi testa marabou pepparkaka till fredagsmys. Antingen blir det hiss. Eller diss. Man vet aldrig i förväg riktigt.

Nu hoppas jag att ni alla får en riktigt härlig fredag <3

0
1