ANNONS

Odla hydroponisk med Nelson Garden

I annonssamarbete med Nelson Garden

nelson garden, hydroponisk odling
Mina odlingar växer!
För ett par tag sedan satte jag igång min första hydroponiska odling från Nelson Garden. Bara efter någon vecka kunde jag skörda min första sallat och basilika, fast vi då var i mitten av september. Det fina med hydroponisk odling är nämligen att man kan odla året om.
Vår första odling satte jag och Axel igång tillsammans. Eller, det var faktiskt Axel som gjorde det mesta jobbet. Vi valde ut vad vi ville odla och sedan var det bara att fylla på med vatten, rätt mängd näring och stoppa i pluggarna med fröer. Efter bara någon dag under lysröret började det att gro! Hur coolt som helst, tyckte vi båda två faktiskt.
nelson garden, hydroponisk odling
Vilken lyx ändå att kunna skörda hemodlad basilika så här i oktober, eller hur? Dessutom blir det bra mycket mer ekonomiskt att odla basilika hemma mot att köpa på kruka.
Sen älskar jag att smaksätta maten med färska örter, det gör verkligen hela skillnaden. Testa att ha i en näve finhackad basilika i köttfärssåsen nästa gång. Jag lovar att det kommer bli hur gott som helst!
nelson garden, hydroponisk odling
På våren älskar jag att dra igång odlingsprojekt. Jag planerar och funderar. Köper fröpåsar efter fröpåsar (jag vill faktiskt inte ens tänka på hur många påsar med fröer jag har liggandes). En del fröer kommer faktiskt ner i jorden. Men sen kommer jag till två stora problem.
Nr1: det är alltid lite för mörkt inne. Vilket gör att fröerna gror på tok för långsamt. Om de ens gror.
Nr2: jag glömmer bort att vattna. Har jag väl fått till några fröer som både kommit ner i jorden och fått tillräckligt med ljus- ja då glömmer jag bort att vattna. Kvar blir en sorglig historia som skulle ha kunnat bli både det ena och det andra.
Men när man odlar hydroponiskt, då kan du till och med åka bort någon dag utan att din odling dör. Den liksom klarar sig själv!nelson garden, hydroponisk odling
Både sallaten och basilikan är precis nyskördade från min Harvy, som odlingslådan så passande heter.
 
Gillar du att odla? Och har du testat odla hydroponiskt någon gång?
 
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vegogryta, vegansk gryta, linser, vegetarisk mat

Nästa inlägg

Krämig linsgryta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x