ANNONS

Sprödbakade filéer med broccoli och blomkålsmos

I betalt samarbete med Quorn Sverige
linnéas skafferi, quorn, linnéa seidel
Som ni säkert sett både på facebook och instagram har jag tagit fram ett helt gäng recept åt Quorn under hösten. Dessutom tillbringade vi en härlig dag i studion där vi filmade alla recept. Hur kul som helst. Först ut var en härlig fish taco, gjord på sprödbakade filéer.

Efter det har vi även gjort Quorn carbonara, en Club Sandwish med Quorn pepperoni och en variant på den klassiska rätten fisk med mos. men här med Quorn sprödbakade filéer och mos gjort på blomkål och broccoli. Hur gott som helst!

Och idag tänkte jag passa på att dela med mig av receptet på just den sistnämnda. En perfekt vardagsrätt att ta till när man vill äta gott, vego och lättlagat!
Ibland behöver maten bara gå fort att få fram på bordet. Och då gillar jag att bara kunna plocka fram saker ur frysen och på ett litet kick kunna laga middag till hela familjen!
 
quorn
 
Sprödbakade filéer med broccoli och blomkålsmos
400 g Quorn Vegan Sprödbakade Filéer – British Style
600 g blomkål
800 g broccoli
3 msk grönsaksfond
Salt
Färsk persilja
Kokta ärtor
Rödbetsgroddar
Ärtskott
Citronklyftor
Lägg ut de sprödbakade filéerna på en ugnsplåt och baka i 25 minuter i 225°C. Lägg broccoli och blomkål i en kastrull med vatten och koka upp. Låt sjuda i cirka 5 minuter eller tills den är genommjuk. Häll av det varma vattnet och låt ånga av. Mixa sedan till ett slätt mos tillsammans med grönsaksfond, salt och färsk persilja. Servera filéerna tillsammans med mos, kokta ärtor, rödbetsgroddar, ärtskott och en citronklyfta.
 
Nu ska jag ta och plocka fram mat till familjen. Idag är det torsdag, så då blir det torsdagsrester här hemma. Alltså rester från veckan som gått. Faktiskt händer det att jag ibland kör in ett par sprödbakade filéer i ugnen när inte riktigt resterna räcker till på torsdagar. Mer lättlagat än så blir det liksom inte!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ättika, sköljmedel, eko

Nästa inlägg

Gör ditt egna sköljmedel

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x