Snittar med köttbullar och rödbetssallad

glöggmingel, tilltugg, glöggmys
GOOD MORGON!
Hoppas allt är fint denna fredagsmorgon!
Ni efterfrågade mer tips och recept på enkla snittar att göra till adventsmingel och liknande på Instagram. Och er önskan är ju som bekant min lag.
Därför tänkte jag idag tipsa om ett grymt gott recept. Som passar stora som små julefirare. Nämligen snittar med köttbullar och rödbetssallad.glöggmingel, tilltugg, glöggmys
När jag var barn var köttbullssmörgås med rödbetssallad det bästa jag visste. Och något jag alltid åt när vi var och fikade. Det och en groda. Ni vet som en prinsessbakelse som dom klippt ett hål som mun och så ditspritsade ögon? Då var det fest på riktigt när man fick det!
glöggmingel, tilltugg, glöggmys
Eftersom vi är mitt uppe i julmånaden tyckte jag det passade fint att göra mina snittar på julvört. Jag skar ca 4 bitar av varje brödskiva och rostade försiktigt i smör i en stekpanna. Det blev hur gott som helst. Men ska man göra dessa snittar när det inte är jul fungerar det såklart bra att ta annat bröd.
Använder man sig av vegobullar kan man enkelt göra dom vego också.
Här sätter du såklart ribban helt själv. Antingen kör du snabb-varianten och använder dig av färdiga köttbullar och färdig rödbetssallad. Eller så gör du allt från grunden. Isåfall rekommenderar jag att du gör pappa Henriks rödbetssallad. Den har hängt med i många år nu och gör aldrig någon besviken!
Snittar med rödbetssallad ca 24:
6 skivor vörtbröd
smör att steka i
cs 12 köttbullar
ca 2 dl rödbetssallad
grönkål
Skär bort kanterna och dela varje brödskiva i fyra delar. Hetta upp en stekpanna med smör och rosta brödbitarna försiktigt tills de fått en gyllene, knaprig yta.
Stek köttbullarna och dela dom på mitten. Hacka grönkålen fint.
Lägg upp alla brödbitar på ett fat. Klicka ut lagom mycket rödbetssallad på varje brödbit. Toppa med en köttbulle och lite grönkål.
KLART!
 
Hur smidigt och gott som helst!

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mirre (Kalender på bloggen med massor av fina vinster)
4 år sedan

Ojoj så gott det ser ut =D

hemgjord glögg, alkoholfri glögg, snabb glögg

Nästa inlägg

Hemkokt lingonglögg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x