Drömtårta med pepparkaksfyllning

rulltårta, baka, jul, fika
Eftersom jag helt fastnat i det här med kombinationen choklad och pepparkaka fortsätter vi helt enkelt på det spåret! Och bakar en drömtårta med pepparkaksfyllning. Alltså det här blev så gott!! Jag skivade upp den och stoppade den direkt i frysen, så bra att ha när man får fikabesök och vill bjuda på något gott.
Just nu sitter jag på tåget mot Stockholm. Vi ska ha en liten julavslutning nu på morgonen. Sen är det tack, hej God Jul och Gott Nytt År. För när jag kommer hem till Sala igen kommer Axel med bussen och jag ska hämta Isac på förskolan. OCH DÅ ÄR DET JULLOV! Så otroligt skönt Då blir det det traditionsenliga jullovsfikat på stan och fix med några av de sista julklapparna.
Jag har lämnat in alla jobb inför jul och nyår, men har lite fakturor att skicka, räkningar att betala och kvitton att samla ihop. Sen kan jag också ta ledigt. Eller ja, inte från blogg och instagram. Men allt där bakom liksom. Alla måsten. Så skönt. Att få ladda upp batterierna lite. Inför 2020!
rulltårta, baka, jul, fika
Drömrulltårta med pepparkakssmak
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
10 krossade pepparkakor
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, mins 5 minuter. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Vispa bort alla klumpar med hjälp av en ballongvisp. Vänd försiktigt ner detta i äggsmeten. Rör till en jämnt smet. Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda i 175 grader i 5-8 minuter.
Ha upp strösocker och krossade pepparkakor på ett bakplåtspapper och stjälp upp den varma kakan på pappret. Pensla kakans papper med lite vatten så lossnar det enklare. Lägg över långpannan och låt kakan svalna. Gör under tiden smörkrämen.
Smörkräm:
150 mjukt smör
3 dl florsocker
3 tsk pepparkakskrydda
1 äggula
Rör smör och florsocker mjukt, tillsätt pepparkakskrydda och äggula och rör till en len kräm. Bred detta över den avsvalnade kakan. Rulla ihop kakan så du får skarven neråt. Rulla in tårtan i bakplåtspapper och låt vila i kylen.
Hur ser det ut för er? Blir det någon julledighet?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
fudge, jul, julgodis

Nästa inlägg

Pepparkaksfudge

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x