Pepparkaksfudge

fudge, jul, julgodis
Alltså gissa hur gott det här är? Pepparkaksfudge! Jag säger bara mums! Att den dessutom görs på ett fåtal ingredienser är ju bara ett stort plus.
Igår skrev jag lista inför vad som ska handlas till jul. På lördag har jag planerat att fixa lite julgodis. Det blir knäck, snickersrutor och så röstade familjen för att jag skulle göra pepparkaksfudge. Det blir nog hur bra som helst det tror jag.
fudge, jul, julgodisFudgen innehåller bara sötad, kondenserad mjölk och choklad. Sen har jag krossat pepparkakor och strött ovanpå.
Eftersom det blir ganska sött med den kondenserade mjölken brukar jag ta hälften mjölkchoklad/mörk choklad. Då håller dessutom den ihop bättre!
Men kolla noga så du tar rätt burk, det måste vara den sötade kondenserade mjölken. Den osötade fungerar inte att använda.
fudge, jul, julgodis
Det här är ett himla bra grundrecept. Som kan ändras med olika smaksättningar efter vad man är sugen på. Ha i krossade polkagrisar, nötter, eller vad du är sugen på. Gott blir det.
Vill man ha en lite mer mörk och kraftfull fudge går det bra att göra på bara mörk choklad också!
Pepparkaksfudge:
150 g Marabou pepparkaka
150 g mörk choklad (70%)
1 burk (397g) sötad kondenserad mjölk
1 tsk pepparkakskryddor
pepparkakor till dekoration
Smält de både chokladsorterna i ett vattenbad. Rör ner den kondenserade mjölken och pepparkakskryddor.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och bred ut smeten. Krossa pepparkakor och strö över fudgen. Ställt kallt i minst 3 timmar. Skär upp i bitar med en vass kniv.
Fudgen går perfekt att förvara i frysen, så är det chansen mindre att ni äter upp allt på stört 🙂
Nu ska jag försöka fortsätta jobba här. Inte helt lätt med en kattunge som är högt och lågt exakt hela tiden. Men just nu har han krupit upp i mitt knä och spinner en liten stund. Då förlåter man honom på stört för all oreda han ställer till med annars här hemma..

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
julmat, sallad, kål

Nästa inlägg

Julsallad med rödkål och grönkål

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x