Rester av julmat- julpizza

julmat, rester, jul, pizza
God fortsättning i stugorna.
Jag vet inte hur det är hos er. Men här hemma brukar det bli så pass mycket julmat över att vi egentligen inte behöver laga mat på ganska många dagar efter jul. Det finns liksom alltid rester att ta fram. Vilket jag tycker är en del av charmen. Att liksom slippa stå och slava i köket när man är ledig.
Men tillslut tröttnar man. Allt det goda är uppätet och det finns liksom en gräns för hur många dagar på raken sill är gott.
Då finns räddningen. Och det stavas PIZZA. Alltså inte att ni åker och köper pizza, utan att ni tar resterna av julmaten, och gör julpizza!
julmat, rester, jul, pizza
Så otroligt lättlagat och alla får plocka på precis det dom vill ha av resterna på pizzan. Snacka om att barnen blir glada över att ha köttbullar på pizzan!
Det är också ett bra sätt att ta reda på all jullost man brukar få över. Men, det här ska ju vara snabblagad mat. Av sånt man ändå har hemma. Alltså orkar jag inte stå och göra pizzadeg och koka tomatsås. Nej ta fram tortillabröd, eller ännu hellre stora runda libabröd. De fungerar utmärkt att ha som botten när man gör pizza.
Istället för tomatsås då? Ja antingen tar du bara ketchup. Eller kanske lite pesto, det är så gott!
Men idag gjorde jag min favorit. Och tog färskost som jag kryddade upp med basilika, salt och peppar. Det blir så himla gott!
julmat, rester, jul, pizza
Rester av julmat- julpizza, 4 st:
4 stora libabröd eller tortillabröd
100 g färskost
1 msk torkad basilika
salt & svartpeppar
ost
valfri topping.
Lägg ut bröden på bakplåtspappersklädda plåtar. Blanda samman färskost, basilika, salt och peppar. Bred detta över bröden. Riv eller hyvla ost och sprid ut över bröden. Grädda i 225°C i ca 10 minuter eller tills osten smält. Toppa pizzorna med det ni har hemma i kylen. Sallad, skinka, lax, korv, köttbullar- ja ta av det som finns.
Nu hoppas jag ni alla har en riktigt fin julledighet!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Christina
Christina
4 år sedan

Tack för utmärkta tips och god fortsättning!
Kram Christina

Pepparkaksdadlar 2

Nästa inlägg

Pepparkaksdadlar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x