Pizza bianco

snittar, nyår, nyårssnittar, tilltugg
Har ni planerat nyårsmaten än?
Om inte, anmäl er att göra tilltuggen och så gör ni detta. Pizza bianco med vispad smetana eller creme fraiche som toppas med rom och dill. Lite finhackad rödlök hade suttit fint det med. Men det fanns inte hemma vid tillfället.
 
Det här mina vänner är så otroligt enkelt att göra. Men smakar gudomligt! Basen är samma som till min pizza med julmatsrester jag tipsade om tidigare. Jag har bara piffat upp toppingen en aning. Och vips så passar den utmärkt att starta nyårsafton med.snittar, nyår, nyårssnittar, tilltugg
Löjrom är himla gott att toppa med, men idag hade jag forellrom hemma. Eller om du vill göra en vegetarisk variant så går det även att ta tångkaviar. Vilket som fungerar bra.
snittar, nyår, nyårssnittar, tilltugg
Jag gillar när arbetsinsatsen är låg, men resultatet blir mycket. Och precis så är det med de här pizzorna. De behöver inte ätas varma vilket gör att du kan förbereda dom i god tid innan. Och sedan bara toppa dom med smetana och rom precis innan servering. Fiffigt va?
Pizza bianco med smetana och rom:
2 runda libabröd
50 g färskost
1/2 msk basilika
salt & peppar
ost
1 dl smetana/creme fraiche
80 g forellrom eller annan rom
dill
finhackad rödlök
Lägg ut bröden på en bakplåtspappersklädd plåt. Blanda samman färskost och kryddor. Bred detta över bröden. Strö över ost. Grädda i 225°C i cirka 10 minuter. Låt pizzorna svalna helt. Dela den i bitar med en sax. Vispa upp smetana/creme fraiche. Ha i detta i en spritspåse. Spritsa små klickar på pozzabitarna. Toppa med rom, dill och rödlök. Servera direkt.
Ett perfekt tilltugg till nyårsdrinken!
 
Har ni bestämt meny för nyår än?

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
julmat, rester, jul, pizza

Nästa inlägg

Rester av julmat- julpizza

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x