Odla ärtskott hemma

odla ärtskott hemmaNär vintern nu verkar bli som den blir här hos oss. Alltså obefintlig. Då är det lätt att man redan nu börjar gå i väntans tider. Man letar efter vårtecken och funderar på varför det inte har börjat säljas vårblommor än? Och är det inte dags att vårstäda i rabatterna snart? Så kommer man på. Att det faktiskt bara är i början av februari och man nog får hejda sig en aning. Men jag drömmer ändå. Om att göra om bland pallkragar, göra ett hallonland och kanske sätta en vinbärsbuske eller två. Men det får som sagt vänta.
Men tills dess. Tills våren faktiskt är här på riktigt. Då kan man grodda och odla ärtskott inne. Jag groddar i perioder. Ibland kommer jag liksom av mig. Men tror det bestämt är läge för att dra igång en ny omgång snart här.
Att odla ärtskott inne, det är busenkelt. Och ett perfekt projekt man kan göra med barnen, då man ser resultat ganska omgående. Ett fint litet pyssel att göra under sportlovet kanske?
 

Odla ärtskott hemma:
ekologiska gula ärtor
såjord
skålar, burkar, fat att odla på
vattenspruta
plastfolie
 
Lägg torkade gula ärtor i vatten över natten. Fyll en skål, bunke eller ett fat med ett lager såjord. Fördela de blötlagda ärtorna över. Täck med ett tunt lager jord och fukta jorden med hjälp av blomsprutan. Täck med plastfolie. Håll jorden fuktig, på ett par dagar kommer ärtorna börja gro och sätta små gröna skott, då kan du ta av plasten. Låt stå på ett ljust och varmt ställe. Vi har våra i köksfönstret. När ärtskotten är cirka 10 cm långa kan du klippa av dom och ha i sallad, på smörgåsen eller till maten. Mina ärtor burkar ge upp till 3 skördar, sedan är det bara att byta jord och sätta nya ärtor.
Enkelt och kul”

5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cool
Cool
7 månader sedan

Så gott så bra är på lektion lol

kärleksmums, sockerkaka, kärleksmumskaka

Nästa inlägg

3 recept på goda sockerkakor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x