3 recept på goda sockerkakor

kärleksmums, sockerkaka, kärleksmumskaka
Helgen är här och vad passar bättre än att baka något gott och bjuda någon på?  Och idag blev jag riktigt sugen på en härligt saftig sockerkaka.
Just sockerkaka är något jag liksom kan glömma bort ibland. Vilket är synd, för det är ju så himla gott. Därför tyckte jag det kunde passa fint att tipsa er om 3 recept på goda sockerkakor.
Självklart finns det massor av olika varianter på detta bakverk. Kanske är en kärleksmumssockerkaka något att testa om ni inte gjort det än? Härlig chokladig sockerkaka med mumsig glasyr på toppen. Det är ju egentligen helt vanliga kärleksmums, men som man bakar i en sockerkaksform istället. Jag tycker det blir himla fint att baka den så. Och gott! MUMS!
grundrecept, baka
När jag var barn bakade min mormor den allra godaste sockerkakan. Hon brukade bröa formen med krossade småkakor istället för ströbröd. Det blir så himla gott. Det måste jag komma ihåg att göra nästa gång jag bakar sockerkaka. Mormor bakade alltid en tredelssockerkaka. Alltså 3 ägg, 3 dl socker och 3 dl mjöl, Himla enkelt att komma ihåg.
mjuk kaka, fika, baka
Hur länge sedan var det ni åt en klassisk tigerkaka egentligen? Den här blir riktigt saftig och god. Perfekt till helgfikat!
Vilken slags sockerkaka gillar du allra bäst? Jag kan nog omöjligt välja bara en!
 
Nu har vi krupit ner i soffan hela familjen. Jag och Sebastian var på företagsgala igår och barnen sov hos mina föräldrar. Så ikväll är vi rätt trötta hela gänget.
Vi hinner precis kolla på en film nu innan Melodifestivalen startar. Det blir en himla lugn och skön kväll hemma med andra ors. Precis vad vi behöver tror jag,
Nu hoppas jag ni alla får en himla fin kväll.

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
småkakor, småkaka, baka, fika

Nästa inlägg

Schackrutor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x