Mango lassiglass

nice cream, glass,
Alltså vänner, vilken värme! Även om 30 grader är i varmaste laget om man ska få något gjort så älskar jag det. För det blir liksom helt plötsligt ok att tillbringa en hel dag vid sjön. Packa med sig lunch, mängder av vatten, fika och bara vara. Ta sig ett dopp ibland, simma lite, kolla på barnen som badar, hoppar och dyker. När någon annan håller koll på barnen kan man sluta ögonen en stund eller läsa lite. Det skulle jag aldrig få för mig att göra om vi vore hemma. Då finns det alltid något annat att greja med. Rabatter som ska rensas, lunch som ska lagas eller en tvätt som ska tvättas. En annan fördel med denna värme, det är att man helt legitimt får äta glass. Flera gånger om dagen! För någon vecka sedan gjorde jag en mango lassiglass som serverades i urgröpta melonsal. Tjusigt va?nice cream, glass,
Glassen är sådär rysligt enkel att göra och kräver ingen glassmaskin. Jag köpte en melon med kort datum och använde faktiskt fruktköttet från melonen i glassen. Men har man ingen melon går det fint att bara göra på mango.
I klassisk mango lassi ska det vara kardemumma. Vilket jag ÄLSKAR! Men gillar du inte smaken av kardemumma kan du ha i lite vaniljpulver istället.
nice cream, glass,
Jag använder klassisk turkisk yoghurt till glass som denna. Vi kör på den laktosfria sorten då Axel undviker laktos just nu. Den blir krämig, god och passar perfekt att ha i glass!
Mango lassiglass 4 port:
400 g fryst mango
1 honungsmelon
2 krm mortlad kardemumma eller vaniljpulver
1 dl turkisk yoghurt
saft från 1 lime
 
Lägg frysta mangotärningar i en höghastighetsmixer. Dela melonen och tag ur kärnorna. Gröp försiktigt ur fruktköttet med en sked. Se till att inte skada skalet.
Tillsätt melon, karedemumma/vanilj, yoghurt och lime i mixern. Mixa snabbt ihop till en slät glass. Servera direkt.
Använder du inte melon i receptet kan du ta 100 g mer mango istället.
Ett perfekt sätt att svalka sig en varm sommardag som denna!
 
Nu har vi suttit inne och svalkat oss en stund efter en heldag vid sjön. Axel drog på fotbollsträning och Sebastian till jobbet. Jag och Isac ska strax iväg till några vänner. Idag har vi som uppgift att sköta om kaniner och växthus medan dom är borta. Perfekt pyssel känns det som.
Sen blir det nog ett kvällsdopp när Axel kommer hem från träningen känns det som!
 

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Stephanie
Stephanie
3 år sedan

Omg vad gott det låter 😋 Måste testa nu när man håller på att smälta bort i värmen!

Eva Ahlman
Eva Ahlman
3 år sedan

Så himla frisk och god!

Chokladcroissanter

Nästa inlägg

Croissant fylld med Dumle

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x