Croissant fylld med Dumle


Precis innan midsommar fick jag ett sånt där härligt bud från Fazer. En hel låda full med godsaker. Och då blev jag så himla sugen på att baka något gott och enkelt. Efter någon stunds funderare konstaterade jag att det enda rätta varma dagar som dessa, det är att göra croissanter. Nu menar jag inte att stå och kavla egen smördeg. Nej det är faktiskt dömt att misslyckas när termometern visar över 30°C i skuggan.
 
Istället funkar det fint att använda sig av den enkla lösningen att ta fram en rulle smördeg ur frysen.
Man ska faktiskt alltid ha en rulle smördeg hemma. För tänk så mycket gott man kan göra av just smördeg! De här croissanterna bakar du nämligen på 3 enkla ingredienser: smördeg, dumle och ett ägg. Smidigt va? Himla bra om man råkar få oväntat fikabesök. Eller om man bara är sjukt sötsugen själv. För det råkar ju hända ibland..
Jag valde att fylla mina croissanter med Dumle Snacks, ni vet en sån där krispig Dumle i påse. Så himla god! Men det går bra med vanlig Dumle också såklart.
Snyggast blir det om du använder smördeg på rulle och skär trekanter av. Nu har den varit slut länge på mitt ICA så fick köra på smördegsplattor. Det funkar det med. Men dom blir aningens snyggare om du skär trekanter från en hel rulle smördeg tycker jag!

Ccroissanter med Dumle Snacks 8 st:
1 rulle (eller 4 plattor) fryst smördeg
16 st Dumle Snacks
1 ägg
 
Låt smördegen tina något. Skär den sedan i avlånga trekanter. Lägg två Dumle vid basen (den breda delen) av varje smördegsbit. Rulla ihop. Jag brukar spänna ut smördegen något när jag rullar. Se till att änden på trekanten hamnar under. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 225°C i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.
 
Perfekt till sommarens lyxfrukostar, spontana fikastunder eller när du bara är sötsugen!
 
Nu ska vi dra iväg på avslutning med Isacs fotboll. Härligt i 30 gradig värme!
 
Jag hoppas ni alla har en riktigt härlig onsdag.

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
soppa, grönsakssoppa,

Nästa inlägg

Veckans mat v 26

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x