Falsk ostkaka

ostkaka med zucchini, squash
Inte har ni väl börjat tröttna på mina zucchinirecept än va? Nej jag tänkte väl det. Känns skönt att höra. För det ligger ett par till på lut måste jag erkänna. Idag blev det så dags att dela med sig av receptet på falsk ostkaka. Alltså vänner. Gillar ni ostkaka. Då gillar ni det här! Det smakar precis som ostkaka. Fast den är gjord på zucchini. Jag har haft ett recept på detta rätt länge i min ägo. Och blivit tipsad om den flera gånger. Men på riktigt. Ostkaka med zucchini i. Kan det ens vara gott?!ostkaka med zucchini, squash
Jag ställde mig ytterst tveksam till detta. Men blev såklart motbevisad vid första tuggan av denna ljuvliga lilla sak. ostkaka med zucchini, squash
Zucchinin kokas och mixas sedan helt slät. Nästa gång ska jag antingen skala zucchinin eller se till att mixa skalet lite bättre. Inte för att det smakade konstigt eller så. Nej mer för att det blir snyggare utan massa stora bitar av grön zucchini på ytan tänker jag. Falsk ostkaka smakar precis lika härligt, nötigt och sött som vanlig ostkaka. Det blir liksom inte en maträtt bara för att det är zucchini i den.
ostkaka med zucchini, squash
Jag har som sagt ett recept jag utgått ifrån. Men jag har ändrat lite, så det passar min smak bättre. Jag gjorde min falska ostkaka på mjölk, men du kan byta ut hälften av mjölken mot grädde om du vill.
 
Falsk ostkaka med zucchini:
1 L tärnad zucchini
5 dl mjölk
5 msk vetemjöl
4 ägg
3/4 dl rörsocker (eller vanligt strösocker)
1 nypa salt
ca 40 st sötmandlar
ett par droppar bittermandelarom
smör till formen
 
Lägg den tärnade zucchinin i en kastrull med rikligt med vatten. Låt koka under lock tills zucchinin mjuknat. Häll av vätskan och låt zucchinin ånga av ordentligt och svalna något.
Mixa zucchinin helt slät med en stavmixer.
Vispa ihop mjölet med lite av mjölken tills det blir klumpfritt. Tillsätt sedan resterande mängd mjölk, ägg, socker och salt.
Hacka mandlarna fint (jag sparade ca 10 mandlar som jag grovhackade för att få mer textur). Tillsätt de hackade mandlarna. bittermandel och den mixade zucchinin.
Smörj en form och häll i smeten.
Grädda på 200°C i cirka 45 minuter.
Låt ostkakan svalna helt. Servera med lättvispad grädde och lite sylt. En perfekt sensommar eller höstdessert att bjuda på så här års!

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
Maria
3 år sedan

Brukar göra samma fast med pumpa, jättegott!

AnnBritt
AnnBritt
3 år sedan

Utan tvekan den rätt, med zucchini, som går bäst hem hos familjen! Funkar bra att frysa, om man vill göra en extra när man ändå håller på. På andra plats kommer zucchinibiffar med halloumi – godkänt av fyra av fem familjemedlemmar!

Johanna
Johanna
3 år sedan

Provade idag o den blev verkligen jättegod! Gjorde som AnnBritt tipsade om, dubbel sats så jag ska frysa in en del. Gjorde en stor form o 3 mindre folieformar. Mums!

matmedmera
3 år sedan

Intressant recept.

nattjäst, kalljäst, frallor

Nästa inlägg

Kalljäst zucchinibröd

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x