Saffranskrans med vit choklad

grundrecept saffransdeg
Igår bjöd jag er på mitt bästa recept på grundrecept på saffransdeg. Och då passar det väl fint att tipsa er om vad ni kan göra med denna deg. Kanske är en saffranskrans med vit choklad ett gott alternativ till de klassiska lussebullarna?
Perfekt om man lite snabbt vill göra något gott att bjuda på.
saffransbröd, vetekrans, saffranskrans
Saffransbröd med vit choklad har blivit ett stående inslag varje jul hemma hos oss. Jag har säkert bakat dessa i 10 år nu. Jag tycker saffransbröd man fyller med något gott är så gott. Och den här varianten med vit choklad är en riktig höjdare! Och att göra en krans av degen istället för att skära dom i bullar blir fint och ser mer arbetat ut än vad det är.
Ha på fyllningen och rulla ihop till en tight rulle som du fäster ihop till en krans.
saffransbröd, vetekrans, saffranskrans
Klipp sedan snitt i kransen med hjälp av en sax. saffransbröd, vetekrans, saffranskrans
Klipp inte hela vägen igenom, utan låt kransen vara hel i botten. saffransbröd, vetekrans, saffranskrans
 
Vik sedan ut de klippta bitarna åt sidan. Varannan åt höger, varannan åt vänster.
Du kan välja att klippa smala bitar eller som jag, lite bredare. Gör som du vill. Gör du lite större bitar som på mina bilder blir kransen lite mer rustik.
saffransbröd, vetekrans, saffranskrans
Ser ni alla underbara bitar av vit choklad? Det här blir hur gott som helst! Pensla med uppvispat ägg och grädda sedan kransen.saffransbröd, vetekrans, saffranskrans
Vill du kan du strö mandelspån över kransen innan du gräddar den. Jag pudrade lite florsocker över den avsvalnade saffranskransen. Enkelt och fint.
En sats grundrecept på saffransdeg. Receptet hittar ni här.
fyllning:
200 g vit choklad
200 g mjukt smör
1 uppvispat ägg
När degen jäst till dubbel storlek. Dela den i två och kavla ut den ena till en rektangel på väl mjölat bord.
Finhacka den vita chokladen. Bred ut hälften av smöret på den utkavlade saffransdegen. Strö över hälften av den vita chokladen.
Rulla ihop till en tight rulle och färst ändarna till en rund krans. Gör snitt i kransen med hjälp av en sax. Vik de klippta snitten åt olika håll, en åt vänster, en åt höger och upprepa detta hela vägen runt om.
Pensla kransen med uppvispat ägg och grädda i 200°C i cirka 30 minuter. Tiden kan variera från ugn till ugn.
Kavla ut degbiten du har kvar och bred ut smör, ha på vit choklad. Rulla till en tight rulle. Skär aningen rullen i bitar lägg i bullformar. Grädda i 200°C i cirka 12 minuter. Eller upprepa instruktionerna ovan och gör en krans till.
 
Perfekt att fylla frysen med redan nu och ta fram till alla mysiga fikastunder i december. Bullarna med vit choklad är allra godast att äta lite ljumma, så värm dom gärna precis innan ni ska äta dom!
 
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
guld blandare
3 år sedan

nej men gud vad gott!!

Mia
Mia
3 år sedan

Ser helt fantastisk ut! Tror att den kommer att passa perfekt vid mängder av tillfällen fram över. Tack för tips! Med förhoppning om en ljuvlig advent!

Victoria
Victoria
3 år sedan

Denna var absolut ljuvlig… så helt underbar.. perfekt nu till första advent. Och massa andra tillfällen nu framåt.. älskar Julen och alla dess godsaker. Tack för underbara recept.

Saffranskrans

Nästa inlägg

Grundrecept på saffransdeg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x