Hemgjord Daim

recept, daim, julgodis, godis,
Hemgjord Daim. Det perfekta julgodiset att göra när man som jag, är lite ivrig. Inte riktigt orkar vänta på att saker och ting ska stå framme i och stelna i flera timmar. Utan när man helt enkelt bara vill få julgodiset klart och börja få äta.
Dessutom har vi en 9-åring här hemma som inte tål laktos, vilket gör att det mesta av den choklad som finns att köpa går bort. Men Daim går ju finfint att göra helt laktosfritt. Bara att använda laktosfria produkter. Så nu har jag en burk med Daim i frysen, perfekt att ta fram till jul. Eller ja, dom kommer garanterat vara uppätna innan dess.. Om jag känner den här familjen rätt.recept, daim, julgodis, godis,
Den här veckan är så sprängfylld med jobb inför den stundande ledigheten att det känns som om jag tog ett djupt andetag i går och inte kommer kunna andas ut ordentligt förrän på fredag. Då SKA allt vara inlämnat, godkänt och förberett. Alla fakturor ska ha skickats, alla kvitton ska vara på plats och alla räkningar i företaget betalade. Kameran och jag ska få en välförtjänt vila ifrån varandra. Det blir så kul att åter ses sen där när 2020 blivit 2021. För hur mycket jag än älskar  mitt arbete finns det inget bättre för kreativiteten än att få lite ledigt.recept, daim, julgodis, godis,
I år hoppas jag att vi får tid att göra julgodis, laga klart mat och greja i lugn och ro innan jul Utan stress eller panik för att inte hinna. Det är min plan och mitt mål.
Hemgjord Daim:

2 dl grädde (minst 35%)
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
100 g mjölkchoklad
1 tsk kokosolja
Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt koka upp och fortsätt koka till 145°C.  Klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut kolan i ett jämnt lager. Låt stelna helt.
När kolan stelnat helt, skär i lagom stora bitar. Smält chokladen (antingen i vattenbad eller försiktigt i micron). Blanda i oljan. Pensla kolabitarna med smält choklad och låt stelna helt. Förvara i en burk med tätslutande lock. Antingen i frysen eller kylen.
 

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linds
Linds
3 år sedan

Min stelnade aldrig riktigt sådär som daim, att den blev krispig istället för seg som knäck? Vad gjorde jag för fel, tog av den när den nådde 145 grader..😔 supergod men lite mer svåräten som superseg kola

bryssekål i ugn, ugnsrostad brysselkål b

Nästa inlägg

Ugnsrostad brysselkål

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x