ANNONS

Kycklinggyros med tzatziki

 I betalt annonssamarbete med Lönneberga

Kycklinggyros

Att vara kreativ och laga mat på de råvaror man redan har hemma i sitt kök. Det kan vara en utmaning. Men ibland, då måste man bara släppa fram sin inre mästerkock och sätta fart!
Under 4 veckor kommer jag tillsammans med Lönneberga Kyckling ge dig massor av enkla och bra tips som gör att du kan ta din matlagning till nästa nivå. Utan krångliga metoder, ingredienser och avancerade köksprylar.
Mat som passar till många, mat som går supersnabbt att göra, eller varför inte mat som jag vet går hem hos barnen. Att en onsdag i januari trolla fram sådan mat på ingredienser som redan finns hemma, det är att vara en mästerkock tycker jag!

Lönneberga kyckling tunna innerfiléer
När jag har kort om tid, eller helt enkelt lite dåligt med inspiration. då blir det ofta någon form av kyckling i bröd hemma hos oss. Det är en rätt som enkelt går att få fram på bordet och kan serveras med de grönsaker och tillbehör som råkar finnas i kylen.
Dessutom är det ett perfekt tillfälle för barnen att hjälpa till hemma. Idag blev det kycklinggyros på Lönnebergas tunna innerfiléer. Har man snålt med tid passar dom här perfekt, då dom är lätta att skära i riktigt små bitar och sedan steks klart på ett litet kick. Utan att bli det minsta torr eller tråkig. Bara saftig och god.
Kycklinggyros 3
Till gyros, då blandar man ihop kryddblandningen av kryddor du ofta har hemma. Oregano, paprika, vitlökspulver, spiskummin och kanel.
Jag lägger kryddor, olja, citron och kyckling i en påse och låter kycklingen marinera en liten stund. Sen är den bara att steka på.
Kycklinggyros
Hemma hos oss finns det ofta någon form av pita, liba eller tortillabröd hemma. Det är liksom som en liten livlina tycker jag. Kycklinggyrosen serverar jag i någon form av bröd och de grönsaker som råkar finnas hemma.
Till detta är det gott med tzatziki. Idag gjorde jag den på zucchini, för det var det jag råkade ha hemma helt enkelt. Men det såklart bra att göra den på vanlig gurka, eller varför inte äpple, det blir också jättegott!

Kycklinggyros 4 port:

700 g  Lönneberga Kyckling Tunna innerfiléer
1 msk spiskummin
1 msk paprika
1 msk oregano
1/2 msk vitlökspulver
1/2 tsk kanel
salt

1/2 dl olivolja
saft från 1/2 citron

Strimla kycklingen fint. Lägg i en påse eller skål. Ha på kryddor, olja och citron. Blanda om väl.

Stek sedan kycklingen i en het stekpanna med lite olja i.

Tzatziki:

200 g gurka/äpple/zucchini
salt
4 dl naturell yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
2 tsk örtsalt
olivolja

Grovriv gurka/äpple/zucchini och blanda med lite salt. Lägg i ett durkslag och tryck ut överflödig vätska. Ha upp yoghurt i en skål. Skala och pressa vitlöken. Blanda i den tillsammans med avrunnen gurka/äpple/zucchini och örtsalt.

Ringla över lite olja precis innan servering.

Grönsaker som finns hemma.

tortilla, pita eller libabröd

För att läsa mer om Lönnebergas kycklingprodukter, kolla in här!

69
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vegogryta, vegansk gryta, linser, vegetarisk mat

Nästa inlägg

Vackans mat 5 recept på vegetariska middagar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x