Vackans mat 5 recept på vegetariska middagar

Linsgryta

Så var dagen här. Sista söndagen innan verkligheten drar igång på allvar hos oss. En dag jag väntat på med bävan och längtan. För visst är väl ändå jullovet skönt? Skrota runt i pyjamas hela dagen lång, ta en promenad, äta en knäck och kolla på en film.
Men. Det ska bli skönt med rutiner. Jag saknar mitt jobb. Så det känns ändå helt ok att ställa klockan, få iväg barnen och ha årets första jobbmöte kl 8 i morgon bitti!

Jag vet att många av er äter, eller vill äta mer vegetariskt i januari. December kan ha den inverkan på en. Därför viger jag årets första matsedel åt just 5 recept på vegetariska middagar.

Först ut är min supergoda linsgryta. Den lagade jag faktiskt här i mellandagarna. Jag bara kände att kroppen BEHÖVDE linsgryta. Alla åt med god aptit. Barnen inräknade! Ska ni testa en linsgryta i år, då rekommenderar jag denna!

Asiatiska vegobiffar i kokosmjölk

Har du en skvätt vegofärs i kylen? Ja men då måste jag tipsa om dessa asiatiska vegofärsbiffar i kokosmjölk. Klara på 30 minuter och så himla goda.

Morot och zucchinibiffar

Morot och zucchinibiffar. Perfekt till lite klyftpotatis eller en fräsch sallad.  Jag har gjort dessa på kikärtsmjöl. Vilket gör dom helt glutenfria.

Falafel på gula ärtor

Visste du att man kan göra falafel på helt vanliga torkade, gula ärtor? Om inte, så vet du nu. Och här har du dessutom ett recept på det!

Ajvargryta

En annan riktigt supersnabb klassiker hemma hos oss. Det är ajvargryta med quorn. Perfekt att göra när tiden är knapp men man ändå vill ha god och vällagad mat.

Nu ska vi avsluta kvällen här hemma med en stund framför tv´n. Barnen är i säng sen en stund tillbaka. Jag bara hoppas dom kan somna i skaplig tid. Även om vi alla råkade ta sovmorgon i morse, igen.. Men. Är det jullov. Så är det!

116
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
hasselbackspotatis-4

Nästa inlägg

Hasselbackspotatis

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x