
Att göra hemgjord mandelmassa Àr inte bara superenkelt. Det Àr makalöst gott ocksÄ! Jag gör min pÄ rostade mandlar som jag inte skÄllar innan. Dels för att jag i Àrlighetens namn Àr lite för slö för det. Men ocksÄ för att jag Àlskar fÀrgen mandelmassan fÄr.
Kolla bara in den djupa, nötiga fÀrgen pÄ min mandelmassa. Obeskrivbart gott!

Genom att lÄta mandlarna rostas i ugnen i cirka 10-15 minuter fÄr du fram en vÀldigt god smak i mandlarna.
Jag tillsÀtter ingen vÀtska i min hemgjorda mandelmassa om jag inte direkt ska ha den i tillexempel semlor. DÄ vill man ha en lite rinnigare mandelmassa. DÄ spÀr jag med grÀdde till önskad konsistens bara.
Hemgjord mandelmassa Àr perfekt att anvÀnda till semlor, kakor, bakelser- ja allt dÀr du anvÀnder mandelmassa annars.
Idag skiner solen frĂ„n en klarblĂ„ himmel hĂ€r hemma och termometern visade hĂ€rliga -13,5 i morse. Ăntligen lite riktig vinter hĂ€r!
Hemgjord mandelmassa:
200 g mandlar
ca 2 dl florsocker
2 Àggvitor
ev osvispad grÀdde
LÀgg ut mandlarna pÄ en plÄt. Rosta i 200°C i 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden. HÄll koll sÄ att mandlarna inte brÀnns vid.
Mixa mandlarna i en matberedare. TillsÀtt florsocker och Àggvitor. Pulsera ihop till en fast massa. SpÀd eventuellt med grÀdde för lösare konsistens.
Förvara i tÀtslutande burk i kylen.

Superbra recept! Hur lÀnge kan man förvara mandelmassan?
Om du inte tillsÀtter grÀdde kan du förvara den i kylen minst 2 veckor <3