ANNONS

Hasselbackskyckling med fetaost och färska örter

Lönneberga kyckling, kycklingbröstfilé, hasselbackskyckling

Idag har jag lagat något jag gått och funderat på riktigt länge. Nämligen hasselbackskyckling fylld med fetaost och färska örter.
Jag menar, hör bara hur gott det låter! Som tur var levde verkligheten upp till mina förväntningar och det blev en riktig 10-poängare.

Jag fyllde mina bröstfiléer från Lönneberga med fetaost och färska örter. Nästa gång ska jag testa mozzarella och tomat, det blir nog också riktigt gott!

Lönneberga kyckling, kycklingbröstfilé, hasselbackskyckling

Lönneberga kyckling har tagit fram helt nya förpackningar. Helt plötsligt tar en förpackning med 700 g kyckling inte upp lika mycket plats som tidigare!  Förutom att den är gjord av minst 57% mindre plast än tidigare är den riktigt enkel att öppna- ingen sax behövs, du river bara av överdelen och vickar enkelt ur kycklingen på skärbrädan eller ner i stekpannan/ugnsformen. Smidigt va?Lönneberga kyckling, kycklingbröstfilé, hasselbackskyckling

Jag serverade min hasselbackskyckling tillsammans med världens busenklaste pastasallad. Färsk pasta (ta den du föredrar, jag tog en ravioli med basilikasmak), körsbärstomater, balsamvinäger och färsk spenat är allt som behövs. Äts med fördel halvljummen sådär.

Hasselbackskyckling med fetaost och färska örter         4 port:

700 g Lönneberga Kyckling Bröstfilé
2 dl finhackade örter (jag tog basilika och persilja)
olja att steka i
150 g fetaost
svartpeppar
ca 1 dl finriven ost

Ha upp kycklingfiléerna på en skärbräda och torka dom helt torra. Gör små snitt i varje bröstfilé, kycklingen ska fortfarande sitta ihop, så skär inte hela vägen igenom.
Finhacka örterna och stek mjuka i lite olja.
Mosa i fetaosten i de varma örterna och blanda väl.

Lägg filéerna i en ugnsfast form. Klicka i lite fyllning i varje snitt på kycklingfiléerna. Krydda med svartpeppar. Strö över finriven ost. Gratinera på 180°C i cirka 20 minuter eller tills de är genomstekta.

Färsk pastasallad:

4 port färsk pasta
500 g tomater
olja att steka i
ca 3 msk balsamvinäger
salt
60 g babyspenat

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Dela tomaterna på mitten och stek dom hastigt i lite olja. Tomaterna ska precis mjukna men inte bli för mosiga. Slå på balsamvinäger och smaka av med salt.

Rör i den nykokta pastan och blanda i babyspenat. Servera till hasselbackskycklingen.

 

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
köttbullar, italienska köttbullar, saftiga köttbullar

Nästa inlägg

Veckans mat- 5 recept på husmanskost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x