Veckans mat- 5 recept på husmanskost

Köttbullar med parmesan och basilika

Ny vecka står för dörren och vad passar då bättre än att bjuda på lite inspiration inför veckans middagar? Idag tänker jag mig 5 recept på husmanskost. För visst är det något speciellt med de klassiska, välkända smakerna och rätterna? Mer husmanskost åt folket helt enkelt!

Köttbullar är alltid ett vinnande koncept. Här jag smaksatt dom med parmesan och basilika. Perfekt att servera till en portion pasta!

Fiskgratäng med citronsås

Fiskgratäng med citronsås. Alltså det här är SÅ GOTT!
Om du som jag arbetar hemifrån i dessa tider är detta det perfekta receptet då du enkelt kan förbereda några av momenten under lunchen. För att sedan lätt kunna fixa iordning middagen. Så smidigt! Kolla in receptet för att se hur jag gör!stuvadspenat

Stuvad spenat. Något jag blev akut sugen på här för någon vecka sedan. Så gott att servera till fisk, korv, potatis-ja det är mycket som blir bra mycket godare med lite stuvad spenat till!

Klassisk raggmunk

I helgen tog jag och stekte en hel drös raggmunk på vår muurikka. Sedan flyttade vi ut utemöblerna i solen och njöt av årets första utelunch.  Det kändes så lyxigt. Raggmunk stekt i smör. MUMS! Nu kanske jag inte tar fram muurikkan en helt vanlig vardag. Men dom precis lika bra att steka inne i stekpannan. Ett väldigt gott alternativ till att laga pannkaka tycker jag!

Kyckling i currysås

Något som alltid går hem i denna familj är kyckling i currysås. Så ruskigt enkelt att göra och det uppskattas av hela familjen. Här har jag ugnsbakat kycklingen och gjort en currysås till. Lättare än så här blir vardagsmaten knappast!

Rabarberrutor

En riktig klassiker är dessa syltrutor! De är nog mina favoriter! Lätta att baka i långpanna och du kan variera dom i det oändliga. Här har jag haft rabarber i. Men så här års funkar det ju bra med tillexempel lingonsylt.

Hur känner du inför husmanskost? Är det tråkigt och trist eller har du som jag en förkärlek till det?

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Butternut, pumpa, hasselbacks

Nästa inlägg

Hasselbackspumpa med pesto på solroskärnor och fetaost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x