Krämig smoothie med mango och kokos

Mango smoothie, smoothie, frukost, mellis, mellanmål

Här hemma är gröt mer regel än undantag när det kommer till frukost. Men, även denna grötälskande person kan förstå att det ibland är gott att äta något annat. Och kanske speciellt så här när det börjar bli varmare ute.
Jag vill att barnen ska ha en frukost i magen som håller dom mätta länge, jag vet själv hur hungrig jag blir om jag äter lite dåligt. Därför brukar jag försöka mixa ihop en lite mättande smoothie på morgonen. Idag blev det en extra krämig smoothie med mango och kokos.Mango smoothie, smoothie, frukost, mellis, mellanmål

Mina smoothies ser i grunden lika ut. Det vill säga banan, bär och växtbaserad mjölk.
Idag blev det alltså banan, mango och kokosmjölk. Och till det lite vanilj, bara för att det är så gott till. För att få lite extra kokossmak i dagens smoothie mixade jag även i lite kokos. Så gott!!
Använder man fryst banan kan du äta allt med sked istället. Det är också ett fint sätt att äta frukost på under sommaren tycker jag!

Olika sorters kokosmjölk/kokosgrädde har olika fetthalt. När jag gör frukost eller mellis till barnen använder jag helst en med lite högre fetthalt så dom får i sig mer energi.
Och såklart blir även smoothien mer krämig när du använder en fetare variant.

Krämig smoothie med mango och kokos 2 glas:

1 stor banan
ca 250 g fryst mango
1 dl riven kokos
1/2 tsk vaniljpulver
kokosmjölk (ca 2-3 dl)

Lägg banan, mango, kokos och vanilj i en blender. Tillsätt en skvätt kokosmjölk och mixa helt slätt. Späd sedan din smoothie med mer kokosmjölk till önskad konsistens.

Häll upp i två glas och servera direkt.

Så här när jag bara ska mixa smoothie till barnens frukost eller mellis brukar jag använda min lilla blender. Perfekt till två glas och inte så mycket disk som med min större från Kitchen Aid som jag annars använder.

 

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kycklingklubbor, kycklingben, marinerad kyckling, kyckling i ugn

Nästa inlägg

Yoghurtmarinerad kyckling

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x