ANNONS

Goda picknickmackor med Lönneberga

I betalt annonssamarbete med Lönneberga.

Lönneberga kyckling, lönneberga pålägg, lönneberga basturökt skinka, lönneberga lindösalami, lönneberga extrarökt kyckling

Idag dukar jag upp härliga picknickmackor tillsammans med Lönneberga.
Visst är det underbart att göra iordning lite goda smörgåsar och ta med ut i det gröna. Som jag har längtat efter just detta!

Lönneberga kyckling, lönneberga pålägg, lönneberga basturökt skinka, lönneberga lindösalami, lönneberga extrarökt kyckling

Idag har jag använt mig av Lönneberga Lindösalami peppar, Lönneberga Basturökta skinka och Lönneberga Extrarökt Kyckling i mina smörgåsar.

Ät gott- Gör gott-
För varje såld Lönnebergaprodukt under v16-33 2021 skänker Lönneberga pengar till Majblomman som arbetar för att motverka barnfattigdomen i Sverige. I dag lever var tionde barn i Sverige i ekonomisk utsatthet.

Lönneberga räknar med att skänka minst 600 000 kronor genom försäljning av pålägg, kyckling och korv. Du kan bidra både genom att välja Lönneberga i butik eller ge ett bidrag i deras insamlingsbössa. Hur mycket vi tillsammans har samlat in kan du följa på lonneberga.se/blomstertid. Vilket himla bra initiativ tycker jag!Lönneberga kyckling, lönneberga pålägg, lönneberga basturökt skinka, lönneberga lindösalami, lönneberga extrarökt kyckling

Mina barn älskar bagels, därför kändes det helt rätt att använda dom till barnens favoritsmörgås. Ok, ska jag vara ärlig är jag rätt förtjust i den här varianten också. Det är något barnsligt gott med kombinationen bagel, naturell färskost, sallad, gurka och några skivor av Lönnebergas Basturökta  skinka. Det är enkla, rena smaker, som passar oerhört bra ihop!

Visste du att just Lönnebergas Basturökta skinka är det pålägg som säljer allra bäst i Lönnebergas sortiment? En riktig klassiker som passar i alla lägen!

Lönneberga kyckling, lönneberga pålägg, lönneberga basturökt skinka, lönneberga lindösalami, lönneberga extrarökt kyckling

Lönnebergas Lindösalami har seglat upp och blivit en storfavorit, speciellt hos äldsta sonen Axel. Får han välja tar han gärna några skivor salami på sin smörgås.
Jag tänkte det skulle vara gott och passa fint att göra en baguette med en härlig röra på just Lönnebergas Lindösalami. En röra med smak av soltorkade tomater, lök och ruccola. Och såklart skivor av salami. Det här är vad jag kallar en picknickmacka!

Lönneberga Lindösalami finns i 3 olika smaker och jag har använt den med smak av peppar här.Lönneberga kyckling, lönneberga pålägg, lönneberga basturökt skinka, lönneberga lindösalami, lönneberga extrarökt kyckling

Dessa tre finns numera alltid i vår kyl. Redo att tas fram till både frukost och mellis. Med bra råvaror som grund är det enkelt att plocka ihop till en god picknick. Då krävs inte så mycket krusiduller. Ett gott bröd, goda pålägg och lite frukt så är man en bra bit på väg!

Lönneberga kyckling, lönneberga pålägg, lönneberga basturökt skinka, lönneberga lindösalami, lönneberga extrarökt kyckling

Sedan tidigare har jag gjort en smörgås med hummus på gula ärtor, groddar och Lönneberga Extrarökt Kyckling. En mättande och himla god smörgås som med fördel serveras på ett lite grövre bröd.

Receptet på den smörgåsen hittar ni här!Lönneberga kyckling, lönneberga pålägg, lönneberga basturökt skinka, lönneberga lindösalami, lönneberga extrarökt kyckling

Till mina bagels med Lönneberga basturökta skinka behöver du:

4 st bagels
naturell färskost
örtsalt
salladsblad
8 skivor Lönneberga Basturökta skinka
gurka
krasse

Dela alla bagels. Bred ett rejält lager färskost på både över och underdelen. Krydda med örtsalt. Lägg på salladsblad på de fyra underdelarna. Lägg sedan på 2 skivor Lönneberga Basturökt skinka på varje. Skiva gurka och lägg på. Klipp sist krasse och strö över. Lägg på överdelen som lock.

Lönneberga kyckling, lönneberga pålägg, lönneberga basturökt skinka, lönneberga lindösalami, lönneberga extrarökt kyckling

Baguetter med röra på soltorkade tomater och Lönneberga Lindösalami:

200 g naturell färskost
1 dl naturell turkisk yoghurt
1 liten röd lök
135 g soltorkade tomater i olja
ca 1/2 dl färsk gräslök
örtsalt
svartpeppar
1 baguette
ruccola
Lönneberga Lindösalami peppar

Blanda samman färskost med naturell yoghurt. Skala och finhacka löken. Häll av oljan och finhacka de soltorkade tomaterna och gräslöken.
Blanda i de båda löksorterna och tomaten i färskoströran. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt gärna detta stå i kylen någon timme så kommer smakerna fram bättre.

Dela baguetten i 4 lika stora bitar.
Fördela skivor av Lönnebera Lindösalami i bröden. Lägg i ruccola och ha sist i färskoströran.

Tack vare att salamin ligger som ett skyddande lager blir inte brödet uppblött, vilket betyder att du kan göra iordning de här picknickmackorna i god tid innan. Bra va?

Packa med något gott att dricka och lite olika sorters frukt och din picknick är klar. Härligt värre!

Vad har du helst med på din picknick?

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
köttfärslimpa

Nästa inlägg

Köttfärslimpa med Ajvar och fetaost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x