Isglass gjord på lemonad

lemonad, isglass,

Många verkar känna att när vi smyger in augusti är det höst. Men som Underbara Clara skrev: augusti är sommarens efterrätt! Helt rätt tänkt tycker jag.
Även om det just i år blev en liten dipp i värmen när augusti kom kan det fortfarande bli högsommarvarmt. Därför laddar jag frysen med en ny omgång glass. Nämligen Isglass gjord på lemonad.lemonad, isglass,

Uppfriskande, fräscht och löjligt enkelt att göra! Speciellt om du är lite sådär små-lat som jag är och inte gör egen lemonad utan köper färdig!

Här hemma njuter vi av att ha spenderat alla dessa timmar utomhus i sommar, och därför med gott samvete kan krypa upp i soffan och kolla på film. Familjen har fått för sig att kolla igenom alla Indiana Jones filmer vilket hitintills både har gett mig möjlighet att somna kl 20.32 på soffan en lördagkväll och att ogenerat sno åt mig tid att arbeta så här en söndagskväll. Mycket bra deal för alla inblandade måste jag säga!lemonad, isglass,

Jag använde lemonad från Brämhults, en rosa lemonad med smak av grapefrukt och en lemonad med smak av päron. Perfekt att göra dessa isglassar på!

För att göra glassarna lite finare tillsatte jag bitar av grapefrukt i den ena och bitar av lime i den andra. Tjusigt va?!

Receptet är busenkelt!

Isglass gjord på lemonad:

1 flaska (ca 8 dl) lemonad med smak av päron
1 flaska (ca 8 dl) lemonad med smak av grapefrukt
1/2 grapefrukt
1 limefrukt

formar att göra glass i
glasspinnar

Skär frukten i tunna skivor. Lägg i några skivor lime/grapefrukt i varje glassform. Fyll formarna med lemonad och stick i glasspinnen.
Låt frysa i minst 4 timmar.

Perfekt, läskande och lite mindre sliskig isglass än vad man kanske är van vid!

Vill man piffa till glassarna ytterligare kan man ha i en skvätt ljus rom i lemonaden.
Men kom då för guds skull ihåg att hålla dessa glassar långt borta från barnen!

 

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vegetariska biffar

Nästa inlägg

Grönsaksbiffar med ost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x