Ljuvligt god dessert: salt karamellpannacotta

Salt karamellpannacotta

Ärlig ska man vara, så jag säger det rakt ut: jag är inte superförtjust i pannacotta. Det blir lätt lite mycket. Lite överväldigande liksom. Men, så började jag använde gelésocker multi när jag gjorde pannacotta. Och helt plötsligt är det hur gott som helst!Salt karamellpannacotta

Bra va?

Kan ni tänka er något så gott som detta? En pannacotta med karamellsmak, toppad med kanderade hasselnötter? MUMS MUMS säger jag bara!
Salt karamellpannacotta

Idag har vi riktigt höstrusk utanför fönstret. Sebastian håller på att riva vårt gamla pumprum för att göra plats får vår utbyggnad som de förhoppningsvis börjar med här nu snart. Det ska bli så spännande att visa er framöver!Salt karamellpannacotta

Lova mig att ni testar detta, till helgen kanske?

Salt karamellpannacotta:

en påse Werther´s Orginal Creamy toffee
4 dl vispgrädde

1 dl gelésocker multi
en nypa flingsalt
1 dl strösocker
1 msk vatten
1 dl hasselnötter
flingsalt

Skala pappret från nästan alla kolor (spar ca 6 st till dekoration). Lägg kola och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt kolan smälta ner i grädden. Rör om. När all kola har smält, tillsätt gelésocker och låt koka en minut. Strö över flingsalt och ha sedan upp pannacottan i portionsglas. Ställ kallt.

Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp. Tillsätt hasselnötterna. Nötterna är klara när sockret har smält helt och fått en gyllene färg. Se tills så det inte bränns bara. Ha upp de varma nötterna på ett bakplåtspapper och strö över flingsalt. Låt hasselnötterna svalna helt. Skär eller bryt sedan de kanderade hasselnötterna i bitar.

Toppa den stelnade pannacottan med kanderade hasselnötter och kola skuren i bitar.

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
bröd, baka, hembakat, frukostbröd

Nästa inlägg

Lättbakade äppelfrallor med dinkelmjöl

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x