Höstens sangria- perfekt till halloween

höst, sangria, halloween, drink

Om jag säger sangria, kanske ni tänker på solsemester i Spanien. Varma kvällar med solsvedda kinder och en drink i handen. Fullt förståeligt. Men sangria kan också vara en perfekt drink på hösten!

höst, sangria, halloween, drink

Kolla bara in alla underbara höstfärger här🤩 Hur fantastiskt skulle det inte vara att duka upp en bricka med drinkar och massor av röd-lila frukter så här. Underbart.

höst, sangria, halloween, drink

Till barnen (eller ok, jag tror en hel del vuxna också skulle gilla det) kan det vara kul att dekorera glasen med ögon. Perfekt så här inför halloween. En superenkel grej att göra, men så effektfullt eller hur!?höst, sangria, halloween, drink

Idag har vi en strålande höstdag här. Det var minusgrader i morse och sådär krispigt i luften det bara kan vara en tidig höstmorgon. Helst vill man bara vara ute i skogen eller fixa i trädgården. Inte vara inne och jobba. Men, vad ska man göra?

höst, sangria, halloween, drink

Sangria är en himla bra drink, då den lätt kan göras alkoholfri.

Här tog jag druvjuice, men det går såklart bra att göra på tranbärsjuice eller vad man själv föredrar.höst, sangria, halloween, drink

Jag hade ett ark med ätbara ögon som jag bara limmade på muggarna. Men eftersom dom faktiskt inte ska ätas upp kan du ju ta vilka klistermärken som helst i form av ögon. Det fina med de ätbara är att de sticker ut lite, vilket ger lite effekt.

Ett tips när man gör sangria, det är att istället för att använda is så fryser man in frukten som ska användas. Frysta vindruvor passar tillexempel perfekt att kyla ner sangrian med. Samma sak med blåbär.

Höstens sangria, 1 kanna:

1 l rött spanskt vin
2 druvjuice
2 dl cognac (eller annan starksprit du föredrar)
röda vindruvor
blåbär
fikon
blodapelsin
lila plommon

Ha upp vin, juice och cognac i en karaff. Blanda i frysta vindruvor och blåbär. Skiva fikon och blodapelsin, skär plommonen i bitar. Blanda i och rör om väl.

För en alkoholfri variant tar du bara samma mängd druvjuice (eller annan juice) istället för vin och cognac.

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
toast, kantareller, kantarellsmörgås

Nästa inlägg

Höstens godaste kantarelltoast

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x