Hemgjord wienernougat

wienernougat, julgodis,

Det är inte bara jag som är lite barnsligt förtjust i wienernougat. Sött, mjukt, nötigt och så gott. Dessutom ruskigt enkelt att göra själv. Fördelen med att göra den själv är att du kan bestämma själv hur söt du vill ha den.

För handen på hjärtat kan den man köper ibland bli i sliskigaste laget. Genom att ha i mer mörk choklad blir wienernougaten mindre söt. Men, gillar du den söt, ja då tar du bara en choklad med lägre kakaohalt. Bra va?wienernougat, julgodis,

Idag är det fjärde advent och bara 5 dagar till jul. I år känner jag 0 julstress. Kanske för att barnen gick på jullov redan i fredags vilket innebar att jag var tvungen att ha arbetat klart med alla stora jobb då. Nu återstår bara att renskriva lite recept, publicera lite blogginlägg, ta hand om instagramkontot, fakturera och betala några fakturor. Men det är sådant som jag alltid gör löpande. Även om jag inte alltid arbetat 40 timmars arbetsveckor, är jag heller aldrig riktigt ledig.

wienernougat, julgodis,

Jag valde att ha lite mörkare choklad den här gången. Min choklad var nog 70%, men jag har gjort på 50% choklad också.

Wienernougat, ca 30 bitar:

250 g nougat
150 g choklad (valfri kakaohalt)
100 g flagad mandel

Skär nougaten i småbitar, lägg i en skål och smält i ett vattenbad. Hacka chokladen och rör i den. Fortsätt smälta över vattenbad tills all choklad smält helt. Ha i mandel och rör om väl.
Ha upp i en bakplåtspappersklädd form och ställ svalt.
Har du haft den i kylen kan den behöva stå framme en liten stund innan du skär den i bitar. Det går enklare att skära då.

Förvara svalt i tätslutande burk.

Gott och riktigt enkelt julgodis att göra hemma själv. Här hittar ni alla mina julgodisrecept sedan tidigare!

Ha nu en riktigt fortsatt fin 4:e advent!

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
bryssekål i ugn, ugnsrostad brysselkål b

Nästa inlägg

Några favoritrecept på julmat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x