Några favoritrecept på julmat

bryssekål i ugn, ugnsrostad brysselkål b

När det kommer till julmat har jag några rätter jag inte vill vara utan. Så därför tänkte jag tipsa er om några favoritrecept på julmat.

Som min ugnsrostade brysselkål. Så gott!

Julskinkan är ett måste. Jag gillar min griljering som betsår av både klassiskt ströbröd och pankoströbröd. Knaprigt och gott men med klassiska smaker.rödbetssallad, hemgjord rödbetssallad, julmat, julbord

Pappa Henriks numera berömda rödbetssallad har en given plats till jul. Har du inte testat att göra egen så måste du testa detta recept!Sillröra

Precis som mammas sillröra. Favoriten bland sillar på julbordet!

köttbullar, julmat, julbord

Julköttbullarna. Så här gör jag. Och ni är många som testat och älskat dom. Jag gör alltid köttbullarna i ugn. Så smidigt och enkelt!Inlagd rödkål

Jag äter inte kokt rödkål. En av få smaker jag inte klarar av. Så istället gjorde jag inlagd rödkål förra året. Det är en helt annan femma och så mycket godare, enligt mig. Jag för gärna in så mycket grönt det går på julbordet. För att balansera upp lite.Julsallad med rödkål och grönkål

På tal om grönt. Varje julbord måste ha en sallad. Och varför inte en med vinterns stora stjärnor. Grönkål, rödkål, apelsin och granatäpple. MUMS!Hel laxsida grillad eller i ugn

Ok, en somrig bild mitt bland allt det juliga. Men jag gör alltid en laxsida till varje julbord. Ungefär samma variant som jag gör på sommaren- ja eller hela året om. Servera den varm eller kall. Gör som ni gillar och vad som passar er bäst!

Det var några av mina favoriter till julbordet. Vad har du som du inte vill  vara utan?

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trillingnöt, julgodis

Nästa inlägg

Hemgjord trillingnöt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x