Krämig chokladpudding utan ägg

chokladpudding, dessert, efterrätt

Så här lagom till alla hjärtans dag, melodifestivalen eller vad man nu allra helst firar tänkte jag tipsa er om ett supergott och enkelt recept på chokladpudding. En chokladpudding utan ägg.
Perfekt för den som inte tål eller har ägg hemma. Men ändå är sugen på en smarrig dessert. Många recept på chokladpudding innehåller just ägg, men här har jag gjort ett utan som funkar precis lika bra!

chokladpudding, dessert, efterrätt

Chokladpudding är ju sådär löjligt enkelt att göra. Och så gott att äta! Du behöver bara en handfull ingredienser varav de flesta brukar finnas hemma redan. Mjölk, grädde, kakao, maizena, socker och smör.

Sen tycker jag det nästan är ett måste att ha vispad grädde till. Det blir helt klart godare då.

Här blåser det och är isgata utanför fönstret. Så det känns som om man helst håller sig inne idag😅 Men snart måste hunden ut på en längre promenad. Sen tänkte jag det blir något sällskapsspel med barnen. Lagom lördagssysselsättning känner jag!chokladpudding, dessert, efterrätt

Eftersom det är alla hjärtans dag på måndag vill jag slå ett slag för denna dessert. Gör den på söndag, så är det bara att ta fram och servera den på måndag efter middagen. Bra va?

Krämig chokladpudding utan ägg ca 6 mindre glas:

7 dl mjölk
3 dl grädde
1 dl kakao
1 dl maizena
ca 2 dl socker
1 nypa flingsalt
2 msk smör

Blanda mjölk, grädde. kakao, maizena, socker och salt i en kastrull och vispa ut alla klumpar av maizena. Låt chokladpuddingen koka upp medan du vispar konstant i kastrullen så att inget bränns fast i botten. Sänk sedan värmen något och låt puddingen småkoka och bli tjock, under omrörning i cirka 4 minuter. Ha i smöret och låt koka ytterligare 2 minuter. Ha upp på glas. Täck ytan av chokladpudding med plastfolie så att inget ”skinn” bildas. Låt chokladpuddingen svalna i rumstemperatur och sedan stå kallt i kylen i minst 2 timmar. Går bra att förbereda dagen innan.

Toppa varje glas med chokladmousse med vispad grädde och färska bär.

Ang mängden socker beror det lite på vad du själv föredrar. Vill du ha den mindre söt går det bra att ha i lite mindre socker. Jag brukar själv föredra att ha i ca 1 1/2 dl till 1 L vätska. Men det väljer du helt själv.

17
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vegogryta, linsgryta, vegansk gryta, vegetarisk gryta

Nästa inlägg

5 goda recept mad baljväxter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x