5 goda recept mad baljväxter

vegogryta, linsgryta, vegansk gryta, vegetarisk gryta

10 februari och idag är det baljväxtens dag.
Baljväxter är en stapelvara här hemma, för finns inget annat att laga brukar det alltid gå att sno ihop en linsgryta. Så idag tipsar jag om 5 goda recept mad baljväxter, kanske hittar du en ny favorit?

Som min linsgryta med ajvar. Lätt att göra, god och billig. Perfekt vardagsmat!

bröd på svarta bönor

Men baljväxter kan användas till så mycket mer än bara linsgrytor. Du kan ha dom i bröd tillexempel. Varför inte göra ett bröd med svarta bönor?Linsgryta

Men det är faktiskt få saker som slår en riktigt, riktigt god linsgryta. Om den jag tipsade ovan är åt det lite fräschare hållet, ja då är den här åt det krämiga och smöriga hållet. Det kan ju bero på att det både är kokosmjölk och smör i grytan. Men mina vänner det är så gott! Ni måste testa. Krämig linsgryta!

Pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins i ett inlägg om baljväxter säger ni och rynkar lite på näsan.. Yes säger jag. Pannkaksmuffins gjorda på kikärtsmjöl kvalar helt klart in!

Hummus

Hummus mina vänner. Kanske det absolut godaste man kan ha baljväxter till, eller vad tycker ni? Jo, jag tycker nog det. Gott till sallader, att dippa grönsaker i, på smörgåsen ja men till allt!

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
granola, müsli, frukost, mellis

Nästa inlägg

Granola med äpple och kanel

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x