Cookies med vit choklad och mandel

cookies, kakor, småkakor, vit choklad, baka

Just nu i familjens kakbur: cookies med vit choklad och mandel. Precis sådär livsfarligt goda som man kan tänka sig att dom är.

cookiecookies, kakor, småkakor, vit choklad, bakas-vitchoklad

Här hemma är det vit choklad som är favoriten hos 3/4 av familjen. Då tänkte jag det kunde passa fint att smaksätta kakorna med det. Dessutom tål ju inte Axel laktos och det finns en bra laktosfri choklad. Så då kändes det givet liksom.
Förutom choklad så tycker jag det är gott med någon form av nöt i kakan. Jag hade en hel del påbörjade påsar sötmandel hemma. Därför blev det idag vit choklad och mandel. Men du kan såklart ta vilken choklad och nötsort du gillar bäst.

cookies, kakor, småkakor, vit choklad, baka

Idag tror jag vintern släppte taget om oss här där vi bor. Dagarna har under en längre tid varit fina och varma- men nätterna iskalla med många minusgrader. Idag har dimman legat tjock fram till klockan 14. Nu skiner solen och väderleksrapporten visar på nollan eller varmare varje natt framöver.

Det ser lovande ut med andra ord! Jag har aldrig varit med om en sån isig vinter. Vi har fortfarande stora delar av trädgården täckt av ett tjockt lager is. Men blir bara nätterna varmare så kanske det börjar tina snart😅cookies, kakor, småkakor, vit choklad, baka

Jag tycker det är himla fint att ha lite hembakade kakor i en burk eller i frysen och bara ta fram om man får oväntat, eller väntat besök. En hembakad småkaka slår ju vilken köpebulle som helst faktiskt.cookies, kakor, småkakor, vit choklad, baka

Cookies med vit choklad och mandel: ca 30 st

125 g smör
2 dl muscovadosocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 ägg
1 nypa flingsalt
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
150 g vit choklad
1 dl hackade mandlar

Blanda snabbt ihop alla ingredienser förutom choklad och nötter. Arbeta inte degen mer än nödvändigt. Hacka chokladen grovt och rör i den tillsammans med mandlarna. Vänd ihop till en deg.

Forma degen till en rulle och plasta in. Låt vila i kylen i cirka 30 minuter. Skär sedan rullen i 25-30 skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 175 grader i 7-12 minuter, beroende på hur stora du gör dom. Låt svalna på plåten.

Barnsligt enkla och precis lika goda!

Jag bakar på laktosfritt smör och laktosfri choklad- så blir kakorna laktosfria!

19
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
Emma
10 månader sedan

Hej,
Ska det vara ljust eller mörkt muscovadosocker? Låter du skalet vara på på mandlarna?

ost och skinkpaj

Nästa inlägg

Fira paj-dagen! 5 goda pajrecept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x