Fira paj-dagen! 5 goda pajrecept

ost och skinkpaj

Fira det som firas kan- det är ju lite av mitt livsmåtto här i livet. Namnsdagar är till för att ta med sig tårta till mormor och morfar och bjuda in på sig på en kopp kaffe när Åsa eller Ove har namnsdag. Kanelbullensdag är lika självklar som fettisdagen vid det här laget. Den som känner mig väl kanske inte riktigt tycker att Pi-dagen är något som ligger mig särskilt varmt om hjärtat att fira då mina mattematikkunskaper är i nivå med en 8-årings ungefär. Men vet ni, Pi-dagen är inte bara en dag att fira just Pi (som jag fortfarande inte riktigt vet vad det är, förutom att det är 3,14). Nej man får faktiskt fira paj-dagen idag.

Då blev det en helt annan grej!
Så här kommer 5 mumsiga pajrecept att kolla på, dagen till ära.

Först ut är mormors bästa ost och skinkpaj. Kanske den maträtt vi äter mest frekvent här hemma. Ett par gånger i månaden!
paj, påsk, matpaj, påskmat

Våren smyger sig på och vad passar då bättre än att bjuda på paj? Kombinationen lax, spenat och sparris är ju helt ljuvlig!Broccolipaj

En annan väldigt populär variant på paj är den här, med broccoli och fetaost. MUMS!Tacopaj

Tacopaj ändå va. Tack 90-talet för dig. Jag är dig evigt tacksam. Löjligt gott och enkelt att göra. Den blir det till helgen!Ananaspaj

Dessertpajernas paj- annanspaj. En favorit sen ungefär 20 år tillbaka. Nu var det riktigt längesedan jag bakade den. Kanske får det bli en till påsk?

Vilken paj är er favorit?

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
chokladmousse, dessert, efterrätt, choklad

Nästa inlägg

Enkelt recept på chokladmousse

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x